Dramatisch Frankrijk van degradatie gered door groepswinnaar Kroatië

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

25 september 2022 – Frankrijk is in de laatste speelronde van de Nations League maar net ontsnapt aan degradatie. Dat heeft de regerend wereldkampioen niet aan zichzelf, maar aan poulegenoot Kroatië te danken. Waar de Fransen wederom onderuit gingen tegen Denemarken (2-0), was het Kroatië dat met een 1-2 overwinning Oostenrijk uit League A knikkerde.

Dramatisch Frankrijk van degradatie gered door groepswinnaar Kroatië

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Frankrijk was al aan een dramatische Nations League-campagne bezig. De vier wedstrijden in juni leverden de grote favoriet in groep 1 geen enkele zege en slechts twee punten op. Onder meer tegen Denemarken ging de ploeg van Didier Deschamps met 1-2 onderuit. Tegen datzelfde Denemarken moest Frankrijk zondag wel zien te winnen om zichzelf veilig te spelen en niet als topland te degraderen naar League B, een lot dat Engeland eerder deze week wel onderging. 

Lees ook: Hongarije zorgt wéér voor sensatie, pijnlijke degradatie Engeland

Toch ging het ook in Kopenhagen weer fout voor de Fransen. Het was oud-Ajacied Kasper Dolberg die Denemarken na iets meer dan een halfuur spelen op voorsprong schoot. Een voorsprong die bovendien al snel werd verdubbeld door Andreas Skov Olsen. Op die twee nieuwe tegenslagen had Frankrijk de rest van de wedstrijd geen antwoord meer, wat betekende dat het lot van de wereldkampioen in handen van Kroatië lag.

Oostenrijk - Kroatië 1-3
Oostenrijk had - als enige ploeg - een negatief onderling resultaat tegen Frankrijk, en had bij een Franse nederlaag dus drie punten nodig om plek drie over te nemen en degradatie te voorkomen. Het was Luka Modric die Kroatië al na zes minuten op voorsprong zette, maar het Oostenrijkse antwoord volgde al drie minuten later via Christoph Baumgartner. Zo bleef de hoop op handhaving voor de thuisploeg nog lange tijd in leven. 

Aan deze hoop werd zo'n twintig minuut echter een definitief einde gemaakt. Invaller Marko Livaja zorgde dat Kroatië voor de tweede keer op de avond aan de leiding ging, waarna Dejan Lovren de genadeklap uitdeelde. De 1-3 zege was ook voor de Kroaten zelf een belangrijke: de ploeg eindigde daarmee op één punt boven Denemarken als groepswinnaar en meldt zich in 2023 dus bij de Final Four, als mogelijke opponent van Oranje.

Wales - Polen 0-1
In de poule van Oranje heeft Wales de laatste kans om degradatie af te wenden niet gegrepen. Daarvoor was in ieder geval een zege op Polen nodig, maar dat is de ploeg niet gelukt. Karol Swiderski tekende na een schitterende assist van Robert Lewandowski voor de enige treffer van de wedstrijd. Daardoor eindigde Polen met zeven punten op plek drie, terwijl Wales met slechts één punt uit zes wedstrijden afzakt naar het tweede niveau van de Nations League. 

Lees ook: Oranje wint wéér van België en plaatst zich voor Final Four

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd