Timber wint strijd van gelouterde toppers: "Verdient alles wat hij krijgt"

26 september 2022, 20:27

Voor de plek in het Nederlands elftal naast Virgil van Dijk leek het lange tijd te gaan tussen de gelouterde toppers Stefan de Vrij en Matthijs de Ligt. Niet die twee lijken de positie van rechter centrale verdediger te gaan innemen, maar de 21-jarige Jurriën Timber.

Timber was de afgelopen twee interlands basisspeler en lijkt ook op het WK te gaan spelen. "Het gaat razendsnel met Jurriën", merkt collega Daley Blind op in gesprek met Voetbal International. "Vorig seizoen hebben we bij Ajax al kunnen zien hoe goed hij ook op Champions League-niveau is. Het is mooi die ontwikkeling te zien. Jurriën is iemand die elke dag keihard werkt om een steeds betere speler te worden."

Blind is diep onder de indruk van zijn jonge mede-verdediger, met wie hij samenspeelt bij Ajax. "Hij heeft altijd zijn ogen en oren open, hij is ontzettend leergierig. Bij Oranje is Jurriën precies dezelfde jongen zoals ik hem van Ajax ken. Heel talentvol, rustig, onverstoorbaar. Ik hoop dat hij altijd zichzelf blijft. Zo te zien is dat het geval en dat is mooi."

Ook Nathan Aké vindt het terecht dat Timber volop kansen krijgt in het Nederlands elftal. "Jurriën is een groot talent en een goede jongen. Hij verdient alles wat hij nu krijgt." Timber stond in de basis tegen Polen en België en droeg bij aan twee clean sheets. Vooral met het beteugelen van Robert Lewandowski maakte de Ajacied indruk.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen