Qatar roept burgers en diplomaten op als beveiliger tijdens WK

27 september 2022, 21:30

Over twee maanden gaat in Qatar het wereldkampioenschap van start. Het land heeft grote moeite voldoende mankracht te vinden voor de beveiliging van de stadions, en heeft daarom besloten 'honderden' burgers op te roepen voor een verplichte militaire dienst, en roept ook in het buitenland werkzame diplomaten terug om hen bij te kunnen laten springen.

Dat schrijft de NOS op gezag van documenten die persbureau Reuters in handen zou hebben. De dienstplichtigen worden momenteel klaargestoomd voor hun taak in een kamp ten noorden van Doha, de hoofdstad van Qatar. Daar hebben zij zich aan het begin van deze maand moeten melden.

Qatar heeft een bescheiden bevolking van 2,8 miljoen inwoners. Daarvan heeft bovendien slechts 380 duizend daadwerkelijk de Qatarese nationaliteit. De overige bevolking bestaat uit expats en vele buitenlandse arbeiders die bijvoorbeeld meehielpen met de bouw van de stadions en andere infrastructuur die straks in november in gebruik wordt genomen. Wereldwijd was veel kritiek te horen op de slechte omstandigheden waarin de buitenlandse krachten hun werk moeten doen, maar vooral op de vele doden die hierdoor zouden zijn gevallen. De organisatie ontkent die berichtgeving overigens, en ook de FIFA sloot zich daarbij aan. 

Lees ook: Infantino: "Niet 6.500

Extra inzet uit Turkije

Zodra de beveiligers zijn opgeleid kunnen ze onder meer worden ingezet voor taken als het fouilleren van supporters of het begeleiden van wachtrijen. Ook Turkije steekt Qatar de helpende hand toe. Het land stuurt drieduizend politie-agenten naar het land om de lokale autoriteiten verder te ondersteunen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen