Denemarken maakt met WK-tenue krachtig statement tegen Qatar

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

28 september 2022 – Denemarken speelt tijdens het WK in Qatar in speciale shirts om een statement te maken naar de mensenrechtensituatie in het organiserende land. De Scandinaviërs gaan met een sober tenue aantreden, om zo aandacht te vragen voor de duizenden slachtoffers die vielen in het land tijdens de bouw van de WK-stadions.

Denemarken maakt met WK-tenue krachtig statement tegen Qatar

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

De Denen hebben drie verschillende tenues, waarop zaken als het logo en andere emblemen nauwelijks zichtbaar zullen zijn. Zo is het derde tenue van de Denen volledig zwart: zelfs het logo is nauwelijks zichtbaar. "Zwart is de kleur van rouw, dat is de juiste kleur die we voor dit toernooi konden kiezen", aldus kledingfabrikant Hummel.

"Dit is een protest", vervolgt Hummel. "We hebben ervoor gezorgd dat alle details slecht zichtbaar zijn op de shirts. We willen namelijk niet zichtbaar zijn op een toernooi dat voor duizenden doden heeft gezorgd." Het Nederlands elftal maakte vorig jaar een statement door shirts te dragen met de kreet 'Football supports change'. Dat was een actie die door diverse landen werd gevolgd.

Er is al sinds de toewijzing van het toernooi aan Qatar forse kritiek op de FIFA. Vorig jaar onthulde kwaliteitskrant The Guardian dat er al 6500 slachtoffers zouden zijn gevallen bij de bouw van de stadions. De FIFA en de organisatie in Qatar ontkenden dat met klem. Volgens hen ging het om 'slechts' drie overleden bouwvakkers.

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd