Transferweekje: PSV volgt voorbeeld Ajax, Messi-geruchten

1 oktober 2022, 12:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De transfermarkt is gesloten, maar dat is voor clubs geen reden om stil te zitten. Er wordt alweer volop gespeculeerd over de komende transferwindow, terwijl clubs op dit moment ook nog een transfervrije slag kunnen slaan. Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Ajax-constructie bij PSV

Na het ontslag van technisch directeur John de Jong is PSV hard op zoek naar een opvolger om het transferbeleid van de club in goede banen te leiden. Volgens De Telegraaf zouden oud-hoofdtrainer Ernest Faber en hoofd scouting Jan Vennegoor of Hesselink de topkandidaten zijn om de positie van De Jong over te nemen. De Eindhovenaren zouden daarnaast echter nog een ervaren kracht willen inschakelen om de nieuwe technisch directeur ervaring op te laten doen, met als voorbeeld het Ajax-duo Klaas-Jan Huntelaar en Gerry Hamstra. Jordy Zuidam van FC Utrecht en Mark-Jan Fledderus van FC Groningen zouden hiervoor al in beeld zijn, dus is het afwachten wanneer het transfercircus van de technisch directeuren gaat beginnen. Bij Vandaag Inside meldde Chris Woerts dat Zuidam de voorkeur genoot in Eindhoven, terwijl Valentijn Driessen met de optie van Mo Allach kwam. 

Barcelona hoopt op comeback Messi, PSG reageert

De supporters van FC Barcelona veerden afgelopen week op toen Eduard Romeu, vice-president van de club, afgelopen week op een lokaal radiostation de terugkeer van Lionel Messi 'haalbaar' noemde. De bestuurder voegde daar nog wel aan toe dat de club niet in staat is een transfersom voor de verloren zoon op te hoesten, Messi moet dus transfervrij zijn. Paris Saint-Germain, de huidige club van de Argentijn, is er dus alles aan gelegen te voorkomen dat Messi die status krijgt. De Parijzenaars zouden inmiddels een aanbieding hebben gedaan aan het kamp-Messi om zijn contract, dat na het huidige seizoen afloopt, met een jaar te vervangen. PSG zou daarin bovendien een optie voor nóg een extra seizoen willen opnemen. Maakt het daar gebruik van, dan is Messi 38 tegen de tijd dat hij uit zijn contract loopt. 

Internazionale raakt centrum kwijt

'Nieuwe Pedri' in beeld bij Barcelona

Nadat het Spaanse wonderkind Pedri (19) de afgelopen twee jaar furore maakte bij FC Barcelona, lijken de Catalanen nu het volgende toptalent op hun radar te hebben. Volgens El Mundo Deportivo wordt er een bod op de 18-jarige Alberto Moleiro González voorbereid. De aanvallende middenvelder speelt momenteel voor UD Las Palmas, waar ook Pedri vandaan komt, en heeft een afkoopclausule van 30 miljoen euro in zijn contract staan. Naar verluidt hoopt Barcelona de transfer snel rond te krijgen, want als Las Palmas, momenteel koploper in de tweede divisie van Spanje, dit jaar promoveert naar het hoogste niveau, zou zijn clausule worden verdubbeld. De vorige keer pakte de deal met Las Palmas uitstekend uit. 

Ten Hag wil Gakpo en Oblak

Afgelopen zomer was Cody Gakpo al dicht bij een overgang naar de Premier League. Het Manchester United van Erik ten Hag haakte echter af nadat het diep in de buidel moest tasten voor de komst van Antony (Ajax). De interesse in Gakpo is daarmee echter niet geweken, zo schreef zakenblad Forbes deze week. Het goede spel van de PSV'er in het Nederlands elftal zou de club alsnog overtuigd hebben dat Gakpo de juiste man is om 'in de komende twaalf maanden' toegevoegd te worden aan de selectie van de Mancunians. Ook Jan Oblak (Atlético Madrid) werd deze week in verband gebracht met een overgang naar Manchester. Hij zou de opvolger moeten worden van David de Gea, die over een aflopend contract beschikt. De Sloveen (29) zou ook bij Tottenham Hotspur in beeld zijn om Hugo Lloris (36) op te volgen. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen