Conte woedend na incident: "Levenslang stadionverbod"

29 september 2022, 22:14

Tottenham Hotspur-trainer Antonio Conte wil dat er harder wordt opgetreden tegen racisme in het voetbal. In aanloop naar de Londense derby tegen Arsenal ging de Italiaanse oefenmeester dieper in op het bizarre incident met Richarlison gedurende de interlandperiode.

Tijdens de vriendschappelijke wedstrijd met Brazilië tegen Tunesië was de aanvaller van Tottenham namelijk trefzeker, waarna er vanuit het publiek een banaan naar hem werd gegooid. Conte kan hier geen begrip voor opbrengen. "Dat we in 2022 zo'n situatie meemaken is beschamend voor iedereen", begint Conte. "Ik hoop dat deze persoon voor de rest van zijn leven van het voetbal verbannen wordt. Het is een heel teleurstellende situatie".

Richarlison zelf gaf aan tijdens de wedstrijd niet gezien te hebben dat er een banaan op het veld werd gegooid. "Anders weet ik niet wat ik in het heetst van de strijd had gedaan", aldus de Braziliaan. Hij was het eens was met zijn trainer dat hardere maatregelen nodig zijn. "Moge deze fan geïdentificeerd en gestraft worden. Je zag wat er met Vinícius Júnior recentelijk gebeurde, en nu dit. Hopelijk leert dit incident andere mensen dit niet te doen."

Conte niet naar Juventus

Verder ging Conte nog in op de geruchten over een eventuele terugkeer naar Juventus. Volgens hem is hier voorlopig geen sprake van en hoeven de Engelse fans zich geen zorgen te maken. "We zijn net aan het seizoen begonnen. Ik heb het vaak over dit onderwerp gehad en ik heb altijd gezegd dat ik het goed naar mijn zin heb bij de Spurs. Ik vind het respectloos voor de huidige trainer van Juventus en ook voor Tottenham", aldus de trainer.

Lees ook: Interland Brazilië ontsierd door racistisch incident met Richarlison

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen