Knap hersteld: Ten Hag heeft eerste individuele prijs binnen

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

30 september 2022 – Erik ten Hag heeft zijn eerste individuele prijs in Engeland binnen. De oefenmeester van Manchester United is vrijdagmiddag verkozen tot Trainer van de Maand in september.

Knap hersteld: Ten Hag heeft eerste individuele prijs binnen

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Het was begin dit kalenderjaar niet de vraag of, maar wanneer Ten Hag zijn vertrek naar Manchester United bekend zou maken. De Tukker stond bovenaan het verlanglijstje bij de Engelse topclub. In april maakten Ajax en Manchester United inderdaad melding van het vertrek van Ten Hag naar Old Trafford. De oefenmeester beleefde een uitstekende start van de voorbereiding. In de eerste oefenwedstrijd werd Liverpool met 4-0 verslagen.

De competitiestart verliep daarentegen dramatisch. Manchester United verloor op de eerste speeldag met 1-2 van Brighton & Hove Albion en kreeg een week later een pakslaag van Brentford (4-0). En dan wachtte in de derde speelronde ook nog de ontmoeting met Liverpool… De achterban van Manchester United vreesde het ergste. Maar de nummer twee van het afgelopen seizoen in Engeland werd verrassend op een 2-1 nederlaag getrakteerd. De zege op Liverpool gaf United en Ten Hag een flinke boost. Ook de daaropvolgende drie competitiewedstrijden werden gewonnen.

Waar Manchester United na twee speelronden puntloos onderaan stond, is het inmiddels de huidige nummer vijf van de Premier League. De achterstand op koploper Arsenal bedraagt vijf punten, al heeft de ploeg van Ten Hag nog een wedstrijd tegoed. Manchester United kwam begin september voor het laatst in actie in competitieverband. De wedstrijden tegen Crystal Palace en Leeds United werden uitgesteld wegens het overlijden van koningin Elizabeth. Manchester United en Ten Hag gaan zondag op bezoek bij rivaal Manchester City.


Rashford
Ten Hag is niet de enige werknemer van Manchester United die vrijdagmiddag in de prijzen is gevallen. Marcus Rashford is immers verkozen tot Speler van de Maand. De aanvaller worstelde de voorbije seizoenen met zijn vorm, maar groeit steeds meer toe naar zijn oude vorm. Rashford kan onder Ten Hag rekenen op een basisplaats. Hij kwam vooralsnog zes keer in actie in de Premier League. De Engelsman scoorde drie keer en verzorgde één assist. In de topper tegen Arsenal vertolkte hij een hoofdrol door twee doelpunten voor zijn rekening te nemen. 

Lees ook: Onder Ten Hag opgebloeide Rashford beloond voor topmaand

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd