Deze topteams zijn dramatisch begonnen aan het nieuwe seizoen

1 oktober 2022, 10:30

Nu de interlandbreak er weer op zit, gaat de focus volledig op het clubvoetbal. In de Europese topcompetities zijn clubs als Manchester City, Real Madrid en FC Barcelona voortvarend gestart. Toch waren er ook teams die tot dusverre flink teleurstellen. FCUpdate.nl zet de slechtst gestarte grootmachten op een rijtje.

Liverpool

Is de vloek van Jürgen Klopp van toepassing op Anfield? Er wordt de laatste weken hevig over gespeculeerd in Engeland. Bij zijn vorige werkgevers Mainz en Borussia Dortmund raakte de magie van de Duitse topcoach in het zevende seizoen op. In zijn zevende jaargang in de Premier League wisselt Liverpool vooralsnog indrukwekkende optredens af met erbarmelijke duels, waardoor de topclub op de achtste plaats staat en nu al een enorme achterstand heeft op koploper Manchester City. 

Juventus

Jarenlang was Juventus dominant in Italië, maar die hegemonie werd twee jaar geleden probleemloos doorbroken door Inter. Het vertrek van enkele supersterren bleek simpelweg niet op te vangen voor de club uit Turijn, die ook dit seizoen weer enorm worstelt. Juventus staat met slechts tien punten in de middenmoot van Italië en lijkt ook dit seizoen geen serieuze gooi te gaan doen naar de landstitel. In alle competities won Juve inmiddels al vijf duels op rij niet.

Inter

Bayern

Het is al seizoenen lang een van de minst uitdagende voorspellingen: wie zal zich dit seizoen tot kampioen van Duitsland kronen? Ook nu is Bayern München logischerwijs weer topfavoriet, al komen in de eerste weken van het seizoen als vrijwel nooit tevoren de pijnpunten bloot te liggen. In de laatste week voor de interlandbreak ging Bayern nog pijnlijk onderuit tegen FC Augsburg (1-0). Door daarvoor drie keer op rij gelijk te spelen, stond Bayern op een Europa League-plek. Vrijdagavond deed de topclub goede zaken door Bayer Leverkusen met 4-0 te verslaan.

Chelsea

Wekenlang was Chelsea in de ban van een miljardenovername en werd uiteindelijk in de Amerikaan Todd Boehly een nieuwe eigenaar gevonden. Het moet vanaf nu weer over voetbal gaan bij The Blues, die zich dit seizoen zowel nationaal als internationaal voor schut zetten. De topclub slikte nederlagen tegen Leeds United en Southampton, terwijl het zich in de Champions League verslikte in Dinamo Zagreb. Het kostte Thomas Tuchel al zijn baan. Zijn vervanger Graham Potter moet het weer op de rit gaan krijgen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen