Arsenal wint Londense derby overtuigend en blijft koploper

1 oktober 2022, 15:26

Arsenal heeft zaterdagmiddag in de Noord-Londense derby overtuigend gewonnen van Tottenham Hotspur (3-1). In het Emirates Stadium was in de eerste helft een spannend duel te zien, maar maakte een rode kaart voor Tottenham uiteindelijk het verschil. Door de overwinning blijft Arsenal de koploper van de Premier League en zet het de indrukwekkende reeks van dit seizoen voor.

Arsenal begon sterk aan de wedstrijd en kwam in de 21e minuut op schitterende wijze op voorsprong. Middenvelder Thomas Partey kreeg te veel ruimte rond het zestien-meter gebied en haalde verwoestend uit. Toch kwam Tottenham tien minuten later al op gelijke hoogte. Een overtreding van Arsenal-verdediger Gabriel op mede-Braziliaan Richarlison leverde een penalty op, wat voor topspits Harry Kane een koud kunstje was. Het doelpunt van Kane betekende voor hem ook een bijzonder record, want de Engelse spits is nu de eerste speler ooit met 100 uitdoelpunten in de Premier League. Beide teams zochten vervolgens met een 1-1 stand de kleedkamers op.

Binnen vijf minuten stond Arsenal echter alweer op voorsprong na een doelpunt van Gabriel Jesus. De Braziliaanse spits, die sinds zijn transfer naar Arsenal in topvorm verkeerd, profiteerde van een fout van doelman Hugo Lloris en kon de 2-1 simpel binnen schuiven. Toen verdediger Emerson Royal vervolgens een directe rode kaart kreeg voor een harde overtreding op de enkel van Arsenal-aanvaller Gabriel Martinelli, was de wedstrijd gespeeld. Granit Xhaka zou met een goede goal in de 67e minuut de wedstrijd op slot gooien en de eindstand op 3-1 bepalen.

Druk bij City

Dankzij de zege op Tottenham staat Arsenal op 21 punten uit zeven wedstrijden en heeft het de koppositie stevig in handen. Alleen het Manchester United van Erik ten Hag wist the Gunners te verslaan. Dankzij de zege legt Arsenal de druk weer neer bij achtervolger Manchester City, dat het morgen tegen Ten Hag opneemt in de Manchester Derby.

Zie ook: Boem! Thomas Partey knalt Arsenal op voorsprong in derby

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen