KNVB steunt Indonesië na ramp: minuut stilte in de Eredivisie

2 oktober 2022, 12:00

De KNVB heeft besloten dat er zondag voorafgaand aan alle wedstrijden in de Eredivisie een minuut stilte wordt gehouden. Dat heeft alles te maken met de stadionramp in Indonesië, waar vannacht ruim honderd doden vielen. Dat heeft de Nederlandse voetbalbond zondagochtend laten weten.

'Wij leven mee met Indonesië', is de strekking van het bericht van de KNVB. Dat betekent dat er zondag in Sittard, Nijmegen, Rotterdam, Waalwijk en Emmen een minuut stilte wordt gehouden. De wedstrijd Fortuna Sittard - FC Volendam, NEC - Feyenoord, Excelsior, FC Utrecht, RKC Waalwijk - Sparta Rotterdam en FC Emmen - sc Heerenveen staan later vandaag op de planning.

Lees ook: Walian reageert op stadiondrama: "Heb ik nog nooit meegemaakt"

Na de wedstrijd tussen Arema FC en Persebaya Surabaya (2-3) ging het helemaal mis in het Kanjuruhan Stadium. Supporters betraden massaal de tribune om hun onvrede te uiten en de politie voelde zich genoodzaakt om traangas in te zetten. Door verdrukking kwamen zeker 174 mensen om het leven. Er wordt door de autoriteiten in het Aziatische landen gevreesd voor nog meer doden.

Liga 1 is tijdelijk stilgelegd

De competitie van Indonesië is tot nader order stilgelegd. Dat betekent ook dat de geboren Amsterdammer Ezra Walian niet in actie komt met zijn werkgever Persib Bandung. De aanvaller liet bij Goedemorgen Eredivisie van ESPN al van zich horen na de stadionramp. "Eerst moet alles onderzocht worden, daarna mogen we pas weer spelen", vertelde Walian onder meer.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen