Fortuna deelt flinke degradatie-tik uit aan dramatisch Volendam

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

2 oktober 2022 – Fortuna Sittard heeft de kelderclash tegen FC Volendam eenvoudig in winst omgezet. In Sittard won de thuisploeg met 2-0 van tien Volendammers. Fortuna - met elf spelers met een buitenlands paspoort in de basis - besliste de wedstrijd al voor rust. Úmaro Embaló en Oguzhan Özyakup waren trefzeker, waarbij Bilal Ould-Chikh de Fortunezen hielp door nodeloos een rode prent te pakken. Door de overwinning maakte Fortuna een flinke sprong op de ranglijst.

Fortuna deelt flinke degradatie-tik uit aan dramatisch Volendam

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Het gemis van de geschorste aanvoerder Mats Seuntjens was bij Fortuna nauwelijks merkbaar. De ploeg van trainer Julio Velázquez had veelvuldig balbezit en toonde vanaf de beginfase aanvallende intenties. Ondanks het vroege uitvallen van Deroy Duarte met een knieblessure bleven de Limburgers de bovenliggende partij. De thuisploeg kreeg de kansen - keer op keer - in de schoot geworpen, omdat het riskante opbouwspel van Volendam met fikse regelmaat een dreigende tegenaanval opleverde.

Toch trok Fortuna pas in de laatste tien minuten voor rust de wedstrijd naar zich toe. Een weergaloze afstandspoeier van basisdebutant Embaló en een fraaie afronding van Özyakup - uit een eveneens sierlijke schijnbeweging én voorzet van Ivo Pinto - zorgden voor een riante 2-0 voorsprong. Tussen de twee parels van doelpunten door benadeelde Ould-Chikh zijn ploeg door een oliedomme rode kaart te pakken na een ruwe overtreding op George Cox.

Na rust was het duel slechts heel sporadisch nog vermakelijk. Burak Yilmaz en Iñigo Córdoba zagen hun schot uiteenspatten op het houtwerk én aan de overkant verprutste aanvalsleider Robert Mühren een levensgrote kans door oog in oog met doelman Ivor Pandur te falen. Door de langdurige ondertalsituatie was Volendam niet bij machte er een slotoffensief uit te persen, waardoor Fortuna de wedstrijd - die voor het eerst in ruim 25 jaar op het hoogste niveau werd afgewerkt - eenvoudig over de streep trok.

Fortuna lijkt met deze overwinning de weg omhoog te hebben ingeslagen. Met twee overwinningen op rij kunnen de Limburgers gaan bouwen aan een reeks. De komende wedstrijden zijn namelijk het zwalkende Vitesse en RKC Waalwijk de tegenstanders. Voor Volendam staat volgende zaterdag de Noord-Hollandse derby tegen Ajax op de rol. De Amsterdammers komen op bezoek in Volendam. 

Opstellingen en beoordelingen*
Fortuna Sittard:
Ivor Pandur 6.5; Ivo Pinto 7, Rodrigo Guth 6.5, Ximo Navarro 6.5, George Cox 6.5; Oguzhan Özyakup 6.5 (81. Vasilios Sourlis -), Arianit Ferati 5.5 (81. Cole Bassett -), Deroy Duarte - (12. Dogan Erdogan 5), Úmaro Embaló 7 (71. Rémy Vita -), Burak Yilmaz 6 en Iñigo Córdoba 6 (71. Tunahan Tasci -).

FC Volendam: Filip Stankovic 6.5; Brian Plat 6, Xavier Mbuyamba 5.5, Benaissa Benamar 5 (61. Walid Ould-Chikh 5.5), Derry John Murkin 5.5, Damon Mirani 5; Carel Eiting 5.5, Gaetano Oristanio 5, Daryl van Mieghem 5 (46. Henk Veerman 5.5), Robert Mühren 5 (71. Lequincio Zeefuik -) en Bilal Ould-Chikh 4.5.

Man of the Match: Úmaro Embaló
*spelers moeten minimaal twintig minuten meedoen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd