Gözübüyük wekt verbazing: 'Dat was ronduit belachelijk'

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

3 oktober 2022 – Niet voor het eerst dit seizoen is een beslissing van Serdar Gözübüyük voer voor discussie. De leidsman floot zondagmiddag tijdens NEC-Feyenoord een situatie af waarbij Santiago Giménez de Rotterdammers de drie punten leek te bezorgen. Jasper Cillessen schoot de bal tegen het lijf van de Mexicaan, maar Gözübüyuk was van mening dat de aanvaller in de fout ging.

Gözübüyük wekt verbazing: 'Dat was ronduit belachelijk'

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Het was een nogal opmerkelijke actie van Cillessen. De doelman leek de bal bewust tegen Giménez aan te schieten. De Mexicaan stond weliswaar in de lijn van Cillessen, maar daar is ook alles mee gezegd. Zoals Arne Slot na afloop voor de camera van ESPN zei: "Hij beweegt helemaal niet." Maar volgens Gözübüyuk beging Giménez dus een fout. Sterker nog, de Mexicaan werd daarvoor bestraft met een gele kaart. Rafael van der Vaart sprak bij Studio Voetbal al zijn verontwaardiging uit. "Cillessen had bijna zelf een gele kaart moeten krijgen, want hij wil gewoon iemand voor z'n flikken schieten."

Lees ook: Van der Vaart geen fan van Cillessen: "Ergens heeft hij iets naars"

Ook Willem van Hanegem plaatst zijn vraagtekens bij de actie van Cillessen. 'Feyenoord begon in Nijmegen uitstekend en het voetbal dat ik daar een half uur zag, gaf me het idee dat het elftal groeit. Maar net zo makkelijk zakte het dus ook weer in elkaar. En dan heb je soms een meevaller nodig, zoals een Cillessen die denkt dat hij de bal ongestraft tegen Giménez z'n kont aan kan schieten. Dat die situatie werd afgefloten, was ronduit belachelijk', schrijft Van Hanegem in zijn column bij het Algemeen Dagblad.

Het clubicoon van Feyenoord kreeg flashbacks naar de Champions League-finale tussen Liverpool en Real Madrid in 2018. 'Ik moest denken aan de Champions League-finale tussen Liverpool en Real Madrid, toen die Duitse keeper Karius wilde uitgooien en Benzema zijn been er opeens voor stak. Die goal werd gewoon goedgekeurd en Giménez stak niet eens zijn been uit. Volgens mij is het niet uit te leggen, al zullen ze er in Zeist vast wel weer een draai aan geven.'

Duur puntenverlies
Feyenoord kwam op bezoek bij NEC uiteindelijk niet verder dan een 1-1 gelijkspel. De Rotterdammers lieten zodoende na te profiteren van de blamages van PSV en Go Ahead Eagles. PSV verloor zaterdagavond met 3-0 van SC Cambuur, terwijl Ajax op eigen veld niet wist te winnen van Go Ahead Eagles. Feyenoord was bij een overwinning in Nijmegen op gelijke hoogte gekomen met Ajax. Nu bedraagt het verschil nog twee punten in het voordeel van de landskampioen. Koploper AZ heeft drie punten meer dan de ploeg van Slot.

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd