Kritiek doet Schreuder niks: "Ik sta achter de keuze om te rouleren"

3 oktober 2022, 13:19

Alfred Schreuder greep de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles van afgelopen zaterdag aan om een aantal sterkhouders rust te gunnen. Die keuze pakte echter verkeerd uit. Ajax kwam heel slecht voor de dag en moest uiteindelijk genoegen nemen met een gelijkspel. Daarmee beleefde het geen goede generale voor de kraker tegen Napoli. Schreuder heeft desondanks geen spijt van zijn beslissing.

Ajax was afgelopen interlandperiode hofleverancier van het Nederlands elftal. De Amsterdammers zagen liefst negen spelers zich melden bij Oranje, waaronder Steven Berghuis en Steven Bergwijn. Berghuis kreeg tijdens het bezoek aan Polen al klachten aan zijn rug, maar had tegen België nog wel een basisplaats. Hij moest echter na een half uur het veld noodgedwongen verlaten. Bergwijn maakte daarentegen de hele wedstrijd vol.

Schreuder besloot tegen Go Ahead Eagles om Berghuis en Bergwijn uit zijn basiself te houden. Ook Edson Álvarez en Mohammed Kudus begonnen op de bank. Lucas Ocampos, Florian Grillitsch, Brian Brobbey en Davy Klaassen kregen de kans. Maar met hen aan de aftrap kwam Ajax bijzonder slecht voor de dag. De keuze om te rouleren kwam Schreuder dan ook op veel kritiek te staan. "Dat er kritiek is na een gelijkspel tegen Go Ahead Eagles is normaal", zei Schreuder zojuist op de persconferentie. "Hadden we gewonnen, dan was er geen kritiek. Het hoort bij het vak als trainer, maar ik sta achter de keuze om te rouleren."

Voetbalgevecht

Ajax had tegen Go Ahead Eagles dolgraag vertrouwen willen tanken voor de ontmoeting met Napoli. De wedstrijden vóór Go Ahead, uit tegen Liverpool en AZ, werden immers verloren. Met Napoli krijgt Schreuder bezoek van de koploper van Italië. Schreuder is 'beducht' voor de tegenstander, maar ziet ook wel degelijk kansen. "Het spel van Napoli kan ons liggen. Ik verwacht dat ze heel aanvallend voor de dag komen. Het belooft in ieder geval een mooi voetbalgevecht te worden."

Na de nederlaag op Anfield kan Ajax zich eigenlijk geen puntenverlies veroorloven. Schreuder weet dat bij een overwinning op Napoli de wereld er opeens een stuk beter uitziet. "We halen onze motivatie niet uit slechte resultaten. Mijn spelers halen hun motivatie uit het feit dat zij sportman zijn en dat ze zichzelf willen laten zien. Ze kijken er naar uit om tegen Napoli te spelen op het hoogste podium. Dat heeft niks met de afgelopen wedstrijden te maken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

F1JPSPecial
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Prima Alfred gewoon blijven doen met je ongepaste arrogantie! Zonder resultaat de komende wedstrijden "vrees" ik dat mr. Schreuder daarvoor word afgestraft wat voor het toekomst perspectief van Ajax volgens mij geen ramp is.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen