Guardiola ziet groot verschil tussen Messi en 'ongelooflijke' Haaland

3 oktober 2022, 18:39

Pep Guardiola is diep onder de indruk van zijn spits Erling Haaland, maar blijft van mening dat de Noor niet kan tippen aan het niveau van Lionel Messi. De 22-jarige spits van Manchester City groeide ook zondagavond weer uit tot grote held aan de kant van City, door met een hattrick een grote bijdrage te leveren aan de 6-3 zege op stadsgenoot Manchester United.

"Hij is ongelooflijk", begon Guardiola op zijn persconferentie over de Noorse superspits. Haaland had slechts elf wedstrijden nodig om zeventien keer tot scoren te komen en ligt op koers om alle records in de Premier League dit seizoen te verpulveren. Met zijn bizarre doelpuntendrift behoort de topscorer van Engeland nu al tot de allerbeste spelers ter wereld.

Met zijn statistieken overtreft hij zelfs Lionel Messi, maar toch is er volgens Guardiola een groot verschil tussen de twee topspelers. "Het verschil is dat Erling waarschijnlijk al zijn ploeggenoten nodig heeft om tot scoren te komen. Als hij eenmaal voor het doel staat, is hij ongelooflijk. Maar Messi kon het helemaal in zijn eentje doen."

Haaland is ongekend goed aan zijn avontuur in Engeland begonnen. De spits, die afgelopen seizoenen nog furore maakte in de Bundesliga, was in acht Premier League-wedstrijden al veertien keer trefzeker en is daarmee met afstand de topscorer van de competitie.

Lees ook: Wát een statistieken: Haaland evenaart Ronaldo met hattrick

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen