Argentijnse journaliste weet het zeker: 'Messi terug naar Barça'

4 oktober 2022, 17:30   Bijgewerkt: 4 oktober 2022, 20:23

De Argentijnse journaliste Veronica Brunati weet het zeker: Lionel Messi keert komende zomer terug bij FC Barcelona.  Dat schrijft ze vanmiddag op twitter. Brunati had in het verleden wel vaker primeurs als het om nieuws rond Messi ging, dus zou weleens een bron dicht op het vuur kunnen hebben. Een direct bewijs voor haar bewering levert de journaliste overigens niet. 

Messi verliet Barcelona anderhalf jaar geleden om zijn loopbaan verrassend voort te zetten bij Paris Saint-Germain. Maar de geruchten dat hij komende zomer de omgekeerde weg zou willen bewandelen worden de laatste weken steeds sterker. Zo deed Barcelona's vice-president Eduard Romeu de harten van de supporters van zijn club afgelopen week nog sneller kloppen door een terugkeer van de verloren zoon 'haalbaar' te noemen in een radio-interview. 

De Argentijn zou dan transfervrij moeten overstappen naar Catalonië, zei Romeu daarbij. En dat zou aankomende zomer kunnen, als het huidige contract van Messi afloopt. PSG is er alles aan gelegen Messi binnenboord te houden, en zou inmiddels ook een aanbieding hebben neergelegd om de aflopende verbintenis te verlengen met een extra seizoen. Bovendien wil de club daarin een clausule toevoegen waardoor het dat contract met nog eens een seizoen kan verlengen. 

Duel met Schmidt

Dit seizoen is Messi in ieder geval nog 'gewoon' speler van de club uit Parijs. Met PSG neemt hij het morgen in de Champions League op tegen het Benfica van Roger Schmidt. Messi is vlak voor de start van het WK weer naar zijn absolute topvorm toe aan het groeien. In de Franse Ligue 1 was hij in negen duels al goed voor vijf doelpunten en zeven assists. Bovendien hoopt Messi in Qatar zijn loopbaan eindelijk te bekronen met de belangrijkste prijs die nog op zijn indrukwekkende erelijst ontbreekt: de wereldtitel met Argentinië. 

Update 20.21 uur:

Fabrizio Romano is op twitter eveneens met een mededeling over de toekomst van Messi gekomen. De goed ingevoerde journalist beroept zich op bronnen 'dicht bij Messi', en weet te melden dat de Argentijn pas in 2023 een definitieve beslissing zal gaan nemen. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen