Verkeersdrukte Marseille zorgt voor later begin OM-Sporting

4 oktober 2022, 19:12

De aftrap van het Champions League-duel tussen Olympique Marseille en Sporting Portugal is uitgesteld door de UEFA. Reden: de spelersbus van de Portugezen stond lange tijd vast in het verkeer in de zuid-Franse stad. Een politie-escorte, normaal gebruikelijk voor een dergelijk duel, zou ontbreken waardoor de bezoekers lang vast stonden.

Het duel zou door de late aankomst van Sporting een kwartier later beginnen, maar dat werd uiteindelijk een minuut of twintig. Bij Sporting heeft Jeremiah St. Juste weer een basisplaats. Hij miste de afgelopen weken een aantal wedstrijden van zijn club, maar is fit genoeg om in Marseille zijn rentree in de basis te maken.

Het duel in Marseille wordt zonder publiek afgewerkt. Dat is het gevolg van een straf die de UEFA oplegde aan de thuisclub naar aanleiding van ongeregeldheden rond de vorige thuiswedstrijd tegen Eintracht Frankfurt. De fanatieke aanhang van de club uit de havenstad komt wel vaker negatief in het nieuws. Zo liep de halve finale van de Conference League die Feyenoord vorig seizoen in Marseille speelde uit op een chaotische avond waarop onder meer traangas werd ingezet door de Franse politie.

Perfecte start

Sporting hoopt op bezoek in Frankrijk de uitstekende start van het Champions League-seizoen een vervolg te geven. De Portugezen wonnen al van Eintracht Frankfurt en Tottenham Hotspur, en gaan daardoor met zes uit twee aan de leiding in groep D. Marseille veroverde nog geen punten in de eerste twee duels, en zal moeten winnen om nog enigszins aanspraak te maken op Europese overwintering.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen