Verschrikkelijke avond Sporting-doelman: Marseille profiteert

4 oktober 2022, 21:06

Doelman Antonio Adán van Sporting Portugal heeft een verschrikkelijke avond achter de rug. De Spanjaard zorgde er met een enorme blunder voor dat Olympique Marseille op gelijke hoogte kon komen en moest er een paar minuten later met rood vanaf. De Fransen zegevierden uiteindelijk met 4-1.

Het treffen tussen Olympique Marseille en Sporting Portugal in groep D had om 18.45 uur moeten beginnen, maar wegens verkeersdrukte in de Franse stad werd de aftrap uitgesteld. Bijzonder, omdat er geen supporters welkom waren. Zonder de eigen aanhang ging Olympique Marseille slecht van start. Na amper een minuut voetballen opende Francisco Trincão de score voor de bezoekers. Daarmee leken zij de lijn uit de gewonnen thuiswedstrijd tegen Tottenham Hotspur (2-0) door te trekken.

Maar Sporting Portugal kon niet heel lang genieten van de voorsprong. In de dertiende minuut stond het alweer gelijk. Alexis Sánchez bracht de thuisploeg op gelijke hoogte. Dat doelpunt had eigenlijk nooit mogen vallen. Doelman Adán dacht alle tijd van de wereld te hebben, maar onderschatte de snelheid van Sánchez. De Chileen zorgde voor paniek bij Adán, die de bal tegen de aanvaller schoot en het leer in het doel zag belanden. Alsof dat nog niet verschrikkelijk genoeg was voor de goalie, pakte hij tien minuten later ook nog een rode kaart na een absurde actie.

Bekijk ook: Sporting-doelman gruwelijk in de fout bij gelijkmaker OM

Toen stond het overigens al 2-1 voor Olympique Marseille. Amine Harrit had zijn ploeg drie minuten na de gelijkmaker op voorsprong gekopt. Nadat Leonardo Balerdi er ook nog 3-1 van maakte, leek het een wel heel pijnlijke avond te gaan worden voor Sporting Portugal. Maar de Fransen deden het in de tweede helft een stuk rustiger aan. Ze prikten er wel nog eentje binnen: Chancel Mbemba bepaalde de eindstand op 4-1. Daarmee heeft Marseille de eerste punten van dit Champions League-seizoen binnen.