Bale brengt in aanloop naar WK eigen bier op de markt in Wales

5 oktober 2022, 11:35

Gareth Bale (33) brengt in samenwerking met een Welshe brouwerij twee eigen bieren op de markt. In vestigingen van supermarkt Tesco ligt sinds afgelopen maandag zowel een blond bier als een lager in de schappen. Een percentage van de winst die hiermee wordt behaald zal ten goede komen aan het jeugd- en amateurvoetbal in Wales.

Bale, inmiddels in de Verenigde Staten spelend voor LA Galaxy, gaf bij de lancering aan zelf geen liefhebber te zijn. "Ik hou gewoon niet van de smaak van alcohol, ik drink helemaal niet", gaf de oud-speler van Tottenham Hotspur en Real Madrid toe. Toch is hij blij met de samenwerking met de Glamorgan brouwerij, die op zo'n tien minuten afstand van zijn woning gelegen is: "We willen met deze samenwerking wat terugdoen voor de wortels van het voetbal in Wales."

Het bier is vooralsnog alleen in Wales zelf te verkrijgen. Per fles betaal je in Wales 1,70 pond. De drank wordt ook in blikken verkocht, een twelve pack pints (440ml) kost £21,42. Mocht de verkoop van het bier een succes blijken, dan bestaat de mogelijkheid dat het ook in de rest van Groot-Brittanië verkocht zal gaan worden. De supermarkt zou daarnaast naar de mogelijkheid kijken het bier ook naar de Verenigde Staten te exporteren.

Eerste deelname sinds 1958

Wales gaat in Qatar voor het eerst in 64 jaar deelnemen aan het Wereldkampioenschap. Tijdens het toernooi van 1958 was het voor het laatst present. Wel plaatsten de Welshmen zich in 2016 voor het EK, waarop de ploeg verraste door de halve finale te bereiken. Portugal, dat later ook de finale van Frankrijk zou winnen, was daarin met 2-0 te sterk. De kwartfinalewedstrijd tegen België zal in Wales nog altijd worden gezien als het hoogtepunt van dat toernooi. Die wedstrijd werd verrassend met 3-1 gewonnen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen