Burak Yilmaz verbaast zich in Sittard: "Meer hobby dan werk"

6 oktober 2022, 10:47   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Burak Yilmaz (37) heeft zich in zijn eerste maanden in de Eredivisie verbaasd over de mentaliteit in Nederland. Dat zegt de aanvalsleider van Fortuna Sittard in een interview dat het Algemeen Dagblad vandaag heeft gepubliceerd. Daarin gaat hij ook in op een in zijn ogen onderbelicht aspect van het voetbal, en hoopt hij een oude vriend in Sittard te mogen verwelkomen.

"Ik vind de Eredivisie geweldig, meen ik echt. Ik hou van de branie, van het verzorgde spel", steekt de Turkse aanvaller de loftrompet over de competitie waarin hij dit seizoen verrassend zijn entree maakte. "Maar soms heb ik het idee dat voetballen voor jullie meer hobby is dan werk. Na een nederlaag zie je spelers, ook die van Fortuna, soms snel alweer lachen. Ik moet heel erg wennen aan die relaxte benadering.''

Yilmaz traint op zijn oude dag nog dagelijks op een in zijn ogen belangrijk onderdeel van zijn sport: de vrije trap. En dat zouden meer mensen moeten doen, vindt hij: "Ik snap de voetballers niet die dit níét doen", zegt Yilmaz. "Als Nederlanders nou ook nog eens echt investeren in de vrije trap, worden ze nóg completer. Gewoon doen. Je krijgt er zo veel voor terug."

Hiddink en Sneijder

In zijn loopbaan maakte Yilmaz al meerdere Nederlanders mee. Zo trainde hij onder Guus Hiddink toen die tien jaar geleden bondscoach van Turkije was. "Meneer Hiddink is een vriendelijke, lieve man die precies weet hoe je voetballers moet raken. Hij is als een vader voor me geweest", is Yilmaz lovend over de Varssevelder. Bij Galatasaray speelde hij samen met Wesley Sneijder, die hij graag aan boord zou hebben bij Fortuna: "Ik hoop dat Wesley snel naar Fortuna komt, in welke rol maakt me niet uit. Hij zou een fantastisch uithangbord zijn."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

LM89JWZ
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Heel eerlijk, voor het geld dat de voetballers vandaag de dag krijgen, snap ik ook niet dat ze niet extra oefenen op iets als een vrije trap.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen