Feyenoord mede dankzij Higler klaar voor absolute kraker met AZ

9 oktober 2022, 16:27   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Feyenoord heeft na drie officiële duels eindelijk weer eens gewonnen. In eigen huis werd FC Twente zondagmiddag verslagen door goals van Orkun Kökcü en David Háncko (2-0). Daarbij was het niet ongelukkig dat leidsman Dennis Higler een vroege overtreding (en rode kaart?) van Háncko op Ricky van Wolfswinkel niet bestrafte, maar vlak voor de pauze wel Václav Cerny met een terechte rode prent van het veld stuurde. 

Feyenoord speelde met wat andere namen dan afgelopen donderdag tegen FC Midtjylland. Dat Oussama Idrissi niet zou starten was al bekend. Trainer Arno Slot had voor het eerst sinds begin september wel weer een basisplaats voor Jacob Rasmussen die links centraal achterin speelde waardoor David Hancko verder naar links doorschoof en Marcos Lopez na zijn zwakke optreden in Denenmarken op de bank plaats diende te nemen, al had het ook met vermoeidheid te maken. Marcus Perdersen startte als rechtsachter waardoor Lutsharel Geertruida doorschoof naar het middenveld. Voor Santiago Gimenez was er voor het eerst een basisplaats. Szymanski startte als linkerspits en Dilrosun rechts voorin.

Niet alleen qua namen en posities dus wat veranderingen, ook het systeem was aangepast. Op papier stond een 1-4-3-3 formatie, de praktijk was 1-3-4-3 waarbij de backs doorschoven naar het middenveld en Geertruida een linie zakte. De uitvoering ervan was matig. Slot keek het dan ook een half uur aan en greep toch maar weer terug naar het vertrouwde systeem. Het deed Feyenoord goed, het kreeg meer grip op de FC Twente dat wel in een vertrouwde samenstelling en formatie speelde. Alleen de nog altijd geblesseerde Michal Sadilek ontbrak nog. De vorige week nog zieke Lars Unnerstall keerde terug onder de lat bij de Tukkers.

Bekijk ook: Heerlijke vrije trap: Kökcü bezorgt de Kuip vleugje Beckham

In de tweede helft had FC Twente de taak om met een man minder wat aan de achterstand te doen. Daarin startte het met twee verse krachten. Centraal achterin was Julio Pleguezuelo de vervanger van Mees Hilgers en op het middenveld verving Daan Rots de onzichtbare Michel Vlap. De start van deel twee was rommelig. Het eerste kansje was er voor Gimenez. Van Wolfswinkel speelde zich aan de andere kant knap vrij. Met een prima sliding voorkwam Hancko verder onheil voor zijn ploeg. Gimenez mocht kort daarna wederom alleen richting Unnerstall. Weer kwam de keeper als winnaar uit de tweekamp. Toch kwam Feyenoord op 2-0 via de raak koppende Hancko. FC Twente was niet meer bij machte om wat terug te doen. Feyenoord nam ook wat gas terug, speelde nog wel wat kansjes bij elkaar. Gescoord werd er niet meer in Rotterdam.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Twente is gewoon een kut club . En hun huishouding klopt nooit. Leven op te grote voet

FC1993
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik lees vrijwel niets meer op deze website omdat het NOG STEEDS wemelt van de fouten, maar als ik eens wat lees is het wel weer gelijk raak, zo ook in de eerste alinea . Er wordt hier gezegd dat het om een vermeende overtreding van Háncko gaat, maar in de desbetreffende situatie met van Wolfswinkel is het toch echt Trauner die met hem in duel is...

VREEG
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Rood voor Hancko? Ga toch weg man. Feyenoord speelde vrij slecht maar Twente gewoon slechter. Arbitrage floot ook maar weer eens kut maar in het voordeel van Feyenoord? Dan heb je echt een andere wedstrijd gezien hoor.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen