De Mos over Tadic-actie: "Slot had dit nooit geaccepteerd"

10 oktober 2022, 20:27

Aad de Mos heeft zijn licht laten schijnen over de opvallende actie van Dusan Tadic tijdens de wedstrijd tussen FC Volendam en Ajax. De Servische aanvaller bleef na zijn wissel zijn ploeggenoten vanaf de zijlijn fanatiek coachen en ondermijnde daarmee volgens sommigen het gezag van trainer Alfred Schreuder.

Als De Mos in de schoenen van Schreuder had gestaan, dan was Tadic snel teruggefloten. "Ik zou een lasso om de nek van Tadic gooien en hem terughalen", zo laat hij weten bij Panenka, een videorubriek van het Algemeen Dagblad. Het gedrag van Tadic in Volendam heeft er niet voor gezorgd dat het beeld van de Serviër voor De Mos is veranderd. "Ondanks dat hij dat heeft gedaan, is hij niet van de een op de andere dag een slechte speler of slecht persoon."

Schreuder besloot niet in te grijpen toen Tadic zich na zijn wissel nadrukkelijk met het spel bleef bemoeien. "Ik heb toch een zwak voor hem. Hij is eenmaal zo. Schreuder is eerlijk, zacht en open en heeft echt veel kijk op het spel. Een knuffelbeer. Bij een andere trainer had het zwaarder gewogen. Een Slot of Mourinho had het nooit geaccepteerd."

Goede bedoelingen

Aan tafel bij Studio Sport werd het gedrag van Tadic zondagavond ook besproken. "Ik vind het een storm in een glas water", zei Ibrahim Afellay. "Tadic doet hetzelfde in het veld. Ik weet zeker dat Schreuder hem de dag na de wedstrijd in zijn kantoor heeft geroepen en tegen hem gezegd heeft dat hij dit nooit meer moet doen. Het is niet slim, maar hij heeft goede bedoelingen."

"Ik twijfel niet aan zijn goede bedoelingen", gaf Pierre van Hooijdonk aan. "Tadic is een winnaar en super betrokken bij het elftal. Hij heeft ook een goede band met Schreuder en is loyaal. Dan moet je dit niet doen. Op dit moment is het niet handig, gezien de positie van de trainer."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen