Klaassen telt extra nederlaag, maar blijft vertrouwen houden

11 oktober 2022, 09:00

Ajax boekte afgelopen zaterdag weliswaar een 2-4 overwinning op FC Volendam, maar het moge duidelijk zijn dat de Amsterdammers niet in hun beste vorm verkeren. Een week geleden werd er nog met 1-6 verloren van Napoli in de Champions League. De landskampioen moet in eigen land AZ voor zich dulden, terwijl voortijdige uitschakeling in het miljardenbal dreigt. Davy Klaassen heeft er desondanks vertrouwen in dat het toch nog goed komt met de club.

"Omdat we heel veel kwaliteit hebben", zegt de middenvelder in gesprek met De Telegraaf. "Maar we moeten wel in elk facet van het spel verbeteren en snel ook. We hebben nu al vier keer verloren en dat kan gewoon niet." Ajax verloor dit seizoen al van Liverpool, AZ en Napoli. Ook de strijd om de Johan Cruijff Schaal ging verloren, maar het is onduidelijk of Klaassen de nederlaag tegen PSV meerekent. Volgens hem voelt het gelijkspel tegen Go Ahead Eagles ook als een verliespartij. "Als het besef er nu nog niet is dat het beter moet, dan wordt het moeilijk. Maar ik heb wel het gevoel dat iedereen zich dat realiseert."

Lees ook: Klaassen wil meer speeltijd: "Niet eens met zijn argumenten"

Vernedering

Hoewel Ajax drie dagen geleden dus zegevierde in Volendam, is de zure nasmaak van vooral de historische verliespartij tegen Napoli nog niet weggespoeld. Daarvoor krijgen de Amsterdammers morgenavond in Napels een nieuwe kans. Maar dan zal het écht stukken beter moeten dan in de eigen Johan Cruijff ArenA. "Als Ajax zijnde met 1-6 verliezen, doet pijn. Dat merk je aan iedereen hier", zegt Klaassen.

De middenvelder beleefde de vernedering grotendeels vanaf de kant. "Tijdens zo'n wedstrijd beleef ik het als speler. Wanneer we met Werder Bremen 6-1 verloren, was ik ook niet te genieten. Pas na zo'n duel besefte ik: 'Hé, dit is wel Ajax dat met 1-6 verliest'. Dat hoort niet. Zo voelen we ons allemaal. Op de bank zitten is nooit leuk. Maar nu was het wel extra moeilijk om van de zijkant toe kijken, omdat je wel wilt helpen, maar dat niet kan." Afgelopen zaterdag maakte invaller Klaassen de bevrijdende 2-4 tegen FC Volendam. 

Conclusie

De hoofdrolspelers beloofden na afloop van de thuiswedstrijd tegen Napoli dat er 'stevige' woorden zouden vallen. Volgens Klaassen krijgen de spelers daar ook zeker de kans voor. "Wij hebben als groep zeker ook inbreng, want we moeten het met z'n allen doen. De trainer kan wel dingen roepen. Maar als wij het daar als spelers niet mee eens zijn, dan moeten wij dat zeggen, want wij moeten het uitvoeren." De belangrijkste conclusie na de afgelopen wedstrijden is duidelijk: "We moeten met en zonder bal gewoon veel meer leveren. Op dit moment is dat op beide vlakken niet genoeg. Als de trainer de beelden toont, zien we dat ook duidelijk. We moeten daarmee aan de slag."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen