Real Madrid ontsnapt in absolute slotfase bij Shakhtar

11 oktober 2022, 22:57

Real Madrid heeft zich in Warschau geplaatst voor de achtste finale van de Champions League. Lang leek het op bezoek bij Shakthar Donetsk een verrassende 1-0 nederlaag te gaan lijden, maar een late treffer van Antonio Rüdiger besliste anders.

In de eerste helft was Real de sterkere ploeg. Maar ook de teruggekeerde Karim Benzema, die nog altijd wacht op zijn eerste treffer van het seizoen in Europa, kon zijn ploeg niet op voorsprong zetten. De thuisclub kwam er af en toe gevaarlijk uit, maar de Oekraïense Real-doelman Andriy Lunin, die speelt wegens een blessure van Thibaut Courtois, hoefde niet veel te doen.

De tweede helft was amper begonnen toen Lunin alsnog kon vissen. Oleksandr Zubkov zorgde met een rake kopbal van dichtbij voor de verrassende voorsprong voor de thuisclub, die het duel dus in de Poolse hoofdstad afwerkte vanwege de aanhoudende gevechten tussen Rusland en Oekraïne op Oekraïens grondgebied. Oud-Ajacied Lassina Traoré kreeg verderop in het tweede bedrijf een grote kans op de 2-0, maar zag zijn inzet de lat raken. Real leek af te stevenen op een nederlaag, maar een rake kopbal van Rüdiger, die zich daarbij overigens pijnlijk aan het gezicht blesseerde, zorgde alsnog voor een punt en een plaats bij de laatste zestien.

RB Leipzig te sterk voor Celtic

Op Celtic Park in Glasgow heeft RB Leipzig het andere duel in de poule van Real naar zich toe weten te trekken. Lange tijd hielden de ploegen elkaar in evenwicht, maar een kwartier voor tijd brak Timo Werner de ban voor de bezoekers met een fraaie kopbal. De Zweed Emil Forsberg zorgde vijf minuten voor het einde voor de beslissende 0-2. Leizpig staat nu tweede in de poule, met een punt voorsprong op Shakhtar (zes om vijf).