Espanyol dient protest in tegen Barcelona

18 augustus 2006, 10:18

Espanyol legt zich niet neer bij de nederlaag tegen FC Barcelona in de heenwedstrijd van de Spaanse Supercup. De ploeg dient protest aan tegen het feit dat Xavi en Puyol, die zich eerder deze week nog geblesseerd afgemeld hadden voor de nationale ploeg, meespeelden aan de kant van FC Barcelona.

De internationale reglementen schrijven voor dat spelers zich niet zomaar mogen afmelden voor een interland. Alleen als er sprake is van een blessure, of in overleg met de bondscoach, mag een speler een internationaal duel laten schieten. Bij Espanyol maakt men er zich dan ook boos over dat Xavi en Puyol blijkbaar te geblesseerd waren om woensdag in actie te komen met de nationale ploeg, maar donderdag wel gewoon meespeelden in het eerste duel om de Spaanse Supercup.

"Spelers die zich geblesseerd afmelden voor een interland mogen in de vijf dagen na deze wedstrijd geen officiële wedstrijden spelen", meent Espanyol. "De reglementen van de FIFA zijn overtreden, waardoor we deze zaak willen voorleggen aan de voetbalbond", aldus directeur Pedro Tomás in de Spaanse krant Marca. 

Het duel tussen Espanyol en FC Barcelona eindigde in 0-1, door een treffer van de Franse middenvelder Ludovic Giuly. Zowel Puyol als Xavi maakte deel uit van de basisformatie van het team van trainer Frank Rijkaard. Komende zondag vindt de terugwedstrijd plaats.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen