'PSG intimideerde media én Mbappé met online trollenleger'

13 oktober 2022, 12:22   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Paris Saint-Germain heeft een extern bureau ingeschakeld om online campagnes te kunnen voeren tegen media die in de ogen van de club onwelgevallige artikelen schrijven. Daarnaast zou ook eigen speler Kylian Mbappé door het trollenleger belaagd zijn toen hij zou willen vertrekken uit Parijs.

Dat schrijft het Franse Mediapart. Het medium is zelf ook slachtoffer van de praktijken van het bedrijf Digital Big Brother (DBB). Dat zou tussen 2018 en 2020 voor PSG hebben gewerkt, en veelal gebruik maken van nepaccounts op sociale media. Zo zou het bedrijf verantwoordelijk zijn voor het openbaren van persoonlijke gegevens van een supporter die in 2019 door Neymar werd geslagen. De fan werd daarna online bedreigd.

Ook de Braziliaanse Najila Trindade, die Neymar in datzelfde jaar beschuldigde van verkrachting, werd slachtoffer van online intimidatie door accounts die kunnen worden toegeschreven aan DBB. Adrien Rabiot, de middenvelder die destijds een conflict had met de club over een vertrekregeling, werd online onder meer voor 'hoerenjong' en 'verrader' uitgemaakt.

Reactie PSG

De club heeft zelf inmiddels gereageerd op de aantijgingen: 'Wij hebben nooit een contract gesloten om individuen en instellingen te schaden', ontkent de club. DBB weerspreekt de band niet direct, en geeft toe wel te hebben gewerkt voor Jean-Martial Ribes, die eerder dit jaar afscheid nam als Hoofd Communicatie bij PSG. Over de inhoud van de samenwerking wenst het echter geen mededelingen te doen. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen