Van der Kraan: "Daar kijkt de hele kleedkamer van Ajax naar"

14 oktober 2022, 17:15   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Marcel van der Kraan ziet een probleem ontstaan bij Ajax. Dat heeft te maken met de aanwezigheid van Daley Blind en Dusan Tadic. De twee zijn niet meer zo onomstreden als ze de afgelopen jaren zijn geweest, maar onder Alfred Schreuder nog wel verzekerd van een basisplaats.

Er zijn nog veel meer problemen in de Johan Cruijff ArenA, constateert Van der Kraan in Kick-off van De Telegraaf. "De problemen bij Ajax zijn op dit moment een Gordiaanse knoop. Daar kan niemand uitkomen, de boel moet daar echt totaal gereset worden. De komst van al die dure spelers brengt iedereen natuurlijk in verwarring. Wat internationaal nu opspeelt, is dat mensen niet meer begrijpen waar Ajax voor staat. Ajax stond altijd voor het opleiden van eigen toptalenten. Nu komen er allemaal spelers binnen uit Portugal en Oost-Europa, die zijn het gewoon niet. Dan wordt er voor sommige spelers heel veel geld betaalt, dat is ook niet des Ajax", aldus de journalist.

Dat Ajax de afgelopen jaren veel inkomsten heeft gegenereerd en zodoende ook het nodige heeft kunnen uitgeven op de transfermarkt, is volgens Van der Kraan niet louter positief. "Toen Koeman trainer werd bij Feyenoord, had hij nul euro. Toen kwam het goud van Feyenoord naar boven: Jordy Clasie, Bruno Martins Indi, Stefan de Vrij… allemaal spelers die later met Louis van Gaal naar het WK zijn gegaan. Die braken toen door en leverden geld op", vervolgt Van der Kraan.

Blind en Tadic

Ajax strikte in de zomer van 2018 zowel Blind als Tadic. Het bleek een schot in de roos. Het uitgeven van tientallen miljoenen op de transfermarkt kan dus wel degelijk een positief effect hebben. "Toen waren het twee spelers die garant stonden voor een bepaalde routine en ook de cultuur van de Eredivisie kenden. Maar dat wordt nu wel een probleem. Dat zie je met Daley Blind en Dusan Tadic, maar ook met Cristiano Ronaldo: ze worden ouder. Wanneer is het moment om afscheid van ze te nemen? Of ze er af en toe uit te halen? En wanneer niet? Daar kijkt de hele kleedkamer van Ajax naar", stelt Van der Kraan.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

MELANIN-MAN
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Lul toch niet dom en het napraten, na apen van anderen ,als je Tadic op een andere positie gaat stalen dan krijg je zo'n situatie ,en dat geld ook voor Blind, en dat ligt gewoon aan de trainer

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen