Frenkie reageert: "Ik raakte in die periode veel gefrustreerd"

15 oktober 2022, 17:39

Voor Frenkie de Jong is het een rumoerig jaar geweest bij FC Barcelona. Door de komst van trainer Xavi Hernández maakt de middenvelder minder speelminuten en is zijn positie op het middenveld verandert. Bovendien werd de Jong regelmatig in verband gebracht met een vertrek bij Barça door se slechte financiële situatie van de club. Bij Ziggo Sport doet hij in gesprek met verslaggever Sierd de Vos zijn verhaal. 

Afgelopen zomer was er veel te doen om de 25-jarige middenvelder. De geruchten gingen ten ronde dat FC Barcelona de Nederlander graag zou willen verkopen en meerdere clubs. waaronder het Manchester United van trainer Erik ten Hag, waren in zijn diensten geïnteresseerd. De Jong had echter weinig last van alle commotie. "Zelf was ik best wel rustig, omdat ik al heel vroeg, vanaf mei ongeveer, had besloten dat ik bij Barcelona wilde blijven. Ik ben daardoor nooit echt in de war geraakt."

De afgelopen maanden is het aantal speelminuten van De Jong verminderd, maar zelf maakt hij zich voorlopig geen zorgen. "Ik wist dat ik in het begin wat minder zou gaan spelen. Vlak voor de interlandperiode speelde ik steeds meer, maar toen raakte ik geblesseerd. Ik moet gewoon ervoor zorgen dat ik zo goed presteer, dat ik in grote wedstrijden als tegen Real Madrid weer ga spelen. Ik heb daar vertrouwen in." Vanwege de matige prestaties van concurrent Sergio Busquets bestaat de kans dat de Jong aankomende zondag in El Clásico in de basis zal verschijnen, zo melden Spaanse media.

Andere rol onder Xavi

Onder Xavi maakt De Jong niet alleen minder speelminuten, ook de rol van de middenvelder is veranderd. Waar de Nederlander in zijn verleden bij Ajax en ook onder trainer Ronald Koeman veelal in balbezit kwam, wordt momenteel zijn loopvermogen vooral veel benut. Zelf heeft De Jong het daar een tijdje lastig mee gehad. "Mijn rol onder Xavi is iets anders dan onder Koeman, omdat hij als trainer ook wat andere accenten heeft. Vooral vorig seizoen heb ik ook een periode gehad waarin ik veel gefrustreerd raakte, omdat ik niet in de rol speelde waarin ik op mijn best ben. Dit seizoen heb ik dat niet gehad", aldus De Jong.  

Lees ook: 'Uitverkoop in Barcelona: Frenkie en twee legendes moeten weg'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen