Fraaie eindklassering Haller beloning voor sterk seizoen bij Ajax

17 oktober 2022, 18:52

Ook Sébastien Haller weet inmiddels op welke plek hij is geëindigd in de verkiezing van de Gouden Bal. De Ivoriaans-Franse spits heeft een ijzersterk seizoen bij Ajax achter de rug en dat wordt bekroond met de dertiende plek. 

Haller maakte in januari 2021 de overstap van West Ham United naar Ajax. De centrumspits was in zijn eerste twintig wedstrijden in Amsterdamse dienst al goed voor dertien treffers. Die lijn trok hij vrolijk door naar het vorige seizoen. In 43 wedstrijden in alle competities scoorde hij 34 keer en verzorgde hij negen assists. Haller maakte vooral in de groepsfase van de Champions League veel indruk. Ajax won al zijn zes wedstrijden en dat had het voor een groot deel te danken aan de scoringsdrift van Haller. De Ivoriaans-Franse spits scoorde liefst elf keer. Ook in de achtste finale tegen Benfica was hij trefzeker. 

De oud-speler van ook FC Utrecht en Eintracht Frankfurt kon echter niet voorkomen dat de Portugezen zich plaatsen voor de volgende ronde. In de laatste maanden van het afgelopen seizoen stokte de doelpuntenproductie van Haller, al was hij nog wel trefzeker in de kampioenswedstrijd tegen sc Heerenveen (5-0). Haller bekroonde zijn topseizoen bij Ajax met een mooie transfer naar Borussia Dortmund. De Duitsers telden een slordige 31 miljoen euro neer voor zijn komst.

Helaas voor Borussia Dortmund en Haller zal het nog wel even duren voordat hij zijn officiële debuut maakt. In juli werd er bij de Ivoriaans-Franse aanvallers immers teelbalkanker ontdekt. Hij deelde laatst echter een hoopgevende update. "Ik heb het geluk dat ik me goed voel. Zowel mentaal als fysiek gaat het prima, wat natuurlijk helpt om deze ziekte te bestrijden", vertelde Haller op de site van de UEFA. 

Bekijk ook: _blank

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen