Xavi Simons maakt ook in Londen indruk: "The sky is the limit"

21 oktober 2022, 08:34

Ruud van Nistelrooij is onder indruk van wat Xavi Simons donderdagavond liet zien tegen Arsenal. De negentienjarige middenvelder was in de Europa League-wedstrijd de gevaarlijkste man aan de zijde van PSV. Simons scoorde weliswaar niet, maar toonde wel aan dat hij mee kon in het hoge tempo van de Engelse grootmacht.

"Xavi heeft een geweldige wedstrijd gespeeld. Hij is aan het begin van het seizoen bij ons gekomen als een 19-jarige jongen die nog niet veel had gespeeld op het hoogste niveau. Het is mooi om te zien hoe snel zijn ontwikkeling gaat. Hij heeft het al laten zien in de competitie, maar nu ook in een Europa League-wedstrijd op Champions League-niveau", stelt Van Nistelrooij tegenover De Telegraaf.

Simons kent vooralsnog een indrukwekkende start bij PSV. Na zeventien officiële wedstrijden staat de teller op tien doelpunten en vier assists. Gemiddeld heeft hij 117 minuten nodig om een goal te maken. "Als je 19 bent en je kunt dit laten zien dan is de sky the limit. We zijn heel blij dat hij bij ons is. Hij is een heel goede professional en een geweldige jongen om in de groep te hebben", aldus zijn trainer.

Gakpo

Waar Simons zich in positieve zin onderscheidde, was Cody Gakpo onzichtbaar in Londen. Het was niet de eerste keer dit seizoen dat de 23-jarige aanvaller in een grote Europese wedstrijd weinig in het stuk voorkwam. "Ze wisten onze linkerkant goed lam te leggen. Cody heeft hard gewerkt voor het team, maar heeft zich minder kunnen onderscheiden. Een van de oorzaken was dat de opbouw van de achteruit onvoldoende was om hem daarvoor in de goede positie te krijgen", verklaart Van Nistelrooij de mindere wedstrijd van zijn pupil.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zal wel aan mij liggen ,maar ik vind het veel lopen ,en alleen tegen kleine clubs effectief

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen