Xavi gaat in op rol Frenkie de Jong: "Moet consistent blijven"

22 oktober 2022, 23:32

Op de persconferentie voorafgaand aan het duel van FC Barcelona met Athletic Bilbao, dat morgen in Camp Nou gespeeld wordt, is trainer Barcelona-trainer Xavi onder meer ingegaan op de rol van Frenkie de Jong in zijn elftal. "Of hij of Sergio Busquets speelt, is ook afhankelijk van de tegenstander."

De oefenmeester is wederom lovend over de kwaliteiten van zijn Nederlandse middenvelder. "Hij is aanvallend sterker dan Busquets", vindt Xavi. "Hij kan een groot deel van het veld bestrijken en heeft een prima eindpass." Wel vindt hij dat de Nederlander zijn hoge niveau in elke wedstrijd moet kunnen halen: "Hij moet consistent blijven, of hij nou als spil of hoger op het middenveld staat." Busquets heeft defensief een streepje voor bij de coach: "Hij is een meester in het organiseren van de hoge druk die we op tegenstanders willen zetten, daarin is hij heel belangrijk voor dit elftal."

Het hangt dan ook van de tegenstander af wie van de twee de voorkeur krijgt als meest teruggetrokken middenvelder, legt Xavi uit. "Laatst was de vrije man de spil, maar in andere wedstrijden wordt die positie juist afgedekt." Het voordeel voor De Jong is dat hij ook in op de andere plekken op het middenveld een belangrijke optie is voor zijn trainer: "Waar hij ook speelt, hij zal altijd een belangrijke rol hebben."

Nog altijd geen Memphis

Barcelona trapt morgen als nummer twee van La Liga af tegen Bilbao. Na de verloren Clásico tegen Real Madrid waren de Catalanen donderdag veel te sterk voor Villarreal, dat met 3-0 op de broek kreeg. Tegen de Basken ontbreekt Memphis Depay nog altijd, terwijl ook Andreas Christensen en Ronald Araujo nog in de lappenmand zitten. Xavi verwacht een moeilijk duel tegen het elftal van één van zijn voorgangers, Ernesto Valverde: "Hij is een meer aanvallende coach, Athletic zal ons onder druk willen zetten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen