Shaktar-directeur doet beroep op FIFA: 'Sluit Iran uit van WK-deelname'

24 oktober 2022, 18:01

Het duurt niet lang meer voordat het WK in Qatar van start gaat. Ook Iran neemt deel aan het mondiale eindtoernooi. Het land uit het Midden-Oosten neemt het in de groepsfase op tegen Engeland, de Verenigde Staten én Wales. Maar als het aan Sergei Palkin, de algemeen directeur van Shaktar Donetsk, ligt, wordt Iran uitgesloten van deelname aan het WK en vervangen door de nationale ploeg van Oekraïne.

Oekraïne had een paar maanden geleden nog uitzicht op deelname aan het eindtoernooi in Qatar. Het Oost-Europese land had zich geplaatst voor de play-offs. In de halve finale rekende het nog af met Schotland, maar in de finale ging het mis tegen Wales. De nationale voetbalploeg van Oekraïne slaagde er dus niet in zich te plaatsen voor het WK. Maar als het aan Palkin ligt, doet Oekraïne over een kleine maand alsnog mee aan de strijd om de wereldbeker in Qatar. De algemeen directeur van Shaktar Donetsk is immers van mening dat de FIFA een streep moet zetten door de deelname van Iran wegens de levering van kamikazedrones en raketten aan Rusland.

'Terwijl de Iraanse leiders tijdens het WK kunnen genieten van hun nationale ploeg, worden Oekraïners gedood door Iraanse drones en raketten. Bijna 250 van dat soort drones hebben met succes vredige steden in Oekraïne aangevallen', klinkt het namens Palkin in een statement. 'Elke drone werd geproduceerd en geleverd door de Iraanse autoriteiten. Het Iraanse leger heeft de lancering van de drones rechtstreeks opgevolgd.' Palkin zegt dat Rusland met behulp van de kamikazedrones uit Rusland onder meer huizen, musea, universiteiten en kantoren heeft verwoest. 'Inclusief kinderen. Kinderen die er ook van droomden hun nationale ploeg in actie te kunnen zien tijdens het WK. '

Palkin doet een dringend beroep op de FIFA. Volgens de algemeen directeur van Shaktar Donetsk verdient zijn land het om deel te nemen aan het WK in Qatar. 'Ze hebben tijdens de play-offs voor het WK begin juni bewezen met hun hart te spelen. Het zou een historische en sportief gerechtvaardigde beslissing zijn. Laat ons de fouten van het WK van 2018 in Rusland niet herhalen.' Of de FIFA de oproep van Palkin in beraad gaat nemen, zal nog moeten blijken. Volgens het FIFA-reglement mag een nationale ploeg worden vervangen. Maar dat geldt meestal bij een terugtrekking van een land.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als we zo doorgaan . En alles en iedereen die iets verkeerd doet of heeft gedaan boycotten . Wordt het geen wk maar een hele lange winterstop . Elk land heeft namelijk wel wat.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen