Moet Veerman vrezen? "Hij wordt het kind van de rekening"

24 oktober 2022, 19:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ruud van Nistelrooij kan weer een beroep doen op Luuk de Jong, Noni Madueke én Mauro Júnior. Zij stonden een lange tijd buitenspel, maar maakten afgelopen week hun rentree binnen de lijnen. Het is de verwachting dat zij op den duur 'gewoon' weer basisspeler zijn. Maar wie moet het veld ruimen? Joey Veerman zou zomaar één van de slachtoffers kunnen worden. 

Veerman maakte begin dit kalenderjaar de overstap van sc Heerenveen naar PSV en liet eigenlijk meteen blijken een versterking te zijn voor de ploeg van toenmalig trainer Roger Schmidt. Ook onder Van Nistelrooij werd de middenvelder in de eerste weken van dit seizoen overladen met complimenten. De goede prestaties van Veerman bleven niet onopgemerkt. Louis van Gaal nam hem op in zijn voorlopige selectie voor de Nations League-duels met Polen en België. Maar tot een definitieve uitverkiezing kwam het niet.

Het debuut van Veerman in het Nederlands elftal laat voorlopig nog wel op zich wachten. Hij behoort immers niet tot de voorselectie van Oranje voor het WK in Qatar. Van Gaal maakte zijn voorlopige selectie daags na het treffen tussen Arsenal en PSV in de Europa League bekend. De bondscoach heeft ongetwijfeld gezien dat Veerman in Londen er niet in slaagde zijn niveau te halen. Van Nistelrooij haalde hem dan ook voortijdig naar de kant. Dat gebeurde zondag tegen FC Groningen opnieuw, tot verbazing van Valentijn Driessen.

"Je ziet dat Van Nistelrooij alvast voorsorteert op het op de bank zetten van Veerman", zegt Driessen in de voetbalpodcast Kick-Off van De Telegraaf. "Maar hij is wel een van de weinigen die anderen in stelling kan brengen, zowel de spits als buitenspelers. Daar is hij gewoon goed in." Veerman moest in Groningen plaatsmaken voor De Jong. Driessen vraagt zich hardop af of Van Nistelrooij niet beter Ibrahim Sangaré naar de kant had kunnen halen. "Sangaré wordt natuurlijk altijd de hand boven het hoofd gehouden. Dat komt natuurlijk ook doordat hij een enorme transferwaarde vertegenwoordigt. Maar wat levert hij dan?"

Lees ook: PSV aangepakt na blamage in Groningen: "Amateurniveau-sfeer"

In en tegen Groningen speelde Sangaré misschien wel zijn slechtste wedstrijd van het seizoen. Hij knikte vlak voor het rustsignaal weliswaar de 3-1 tegen de touwen, maar was met balverlies tevens verantwoordelijk voor de 3-0 van FC Groningen. "Daar gaat hij de fout in", zag Driessen, die er desondanks vanuit gaat dat Sangaré zijn plek op het middenveld behoudt. "Veerman wordt dadelijk het kind van de rekening, terwijl hij wel degene is die de aanvallers een beetje aan het werk kan zetten."

Gutiérrez

Voor veel PSV-fans werd zondagmiddag duidelijk dat het middenveld niet zonder Érick Gutiérrez kan. De Mexicaan werd door Van Nistelrooij aan de kant gehouden. Driessen begrijpt echter niet waar alle positieve woorden voor Gutiérrez vandaan komen. "Hebben jullie hem gezien bij de goal van Arsenal? Hoe hij daar loopt? Mijn vader wordt 91, maar hij zou sneller terug zijn geschakeld dan Guti. Hij wandelt gewoon. Het is eigenlijk niet eens wandelen, het is schuifelen. En dat terwijl iedereen roept 'Guti dit, Guti dat'… Dat slaat gewoon helemaal nergens op. Voetballend brengt hij ook niks extra's."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen