PSV gaat samenwerking aan met legendarische Braziliaan Ronaldo

25 oktober 2022, 20:33   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

PSV gaat zeer binnenkort een samenwerking starten met de Braziliaanse club Cruzeiro. De Eindhovenaren zochten eerder dit jaar al uit of een dergelijke coöperatie rendabel zou kunnen zijn en het antwoord daarop is positief geworden. De legendarische spits Ronaldo (46) is eigenaar van de club.

Daardoor gaat de nummer twee van de Eredivisie dus een samenwerking aan met Ronaldo. Deze maand wordt het nieuws volgens het Eindhovens Dagblad nog officieel naar buiten gebracht door PSV, dat hard bezig is om de laatste details af te ronden. De clubs gaan samenwerking op het gebied van spelers, trainers en voetbalkennis op diverse vlakken.

Hoe concreet de samenwerking gaat zijn voor het eerste elftal, is nog even afwachten. Meestal duurt het een langere periode voordat een van beide clubs echt de vruchten kunnen plukken van de samenwerking. Zo wordt er namelijk al met Austin FC uit de Verenigde Staten samengewerkt door PSV en loopt er ook een mogelijk partnerschap met een club uit Hongarije.

Lees ook: Cruzeiro verlost geflopte Orejuela definitief van Ajax

Ronaldo brengt zichzelf daarmee opnieuw in verband met een club. Nadat hij ruim een jaar werkzaam is bij Cruzeiro – de enige club in zijn thuisland voor wie hij voetbalde – werd hij ook grootaandeelhouder van de Spaanse club Rayo Vallecano. Door de samenwerking met PSV, voor wie hij in de jaren 1994, 1995 en 1996 voetbalde, komt hij ook weer een beetje naar Nederland.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen