Quinten Timber verrast: "Dat heeft Feyenoord mij nooit verteld"

26 oktober 2022, 10:10   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

In een interview met Voetbal International heeft Quinten Timber aangegeven dat hij verrast was dat Feyenoord, dat hem afgelopen zomer overnam van FC Utrecht, zóveel basisspelers verkocht tijdens de laatste transferperiode. Toch begrijpt de middenvelder waarom dat gebeurde: "Feyenoord is niet in staat om zomaar néé te zeggen."

Timber stond wel te kijken van de grote zomerse exodus van basisspelers uit De Kuip. "Mij is nooit verteld dat Feyenoord iedereen ging verkopen", zegt hij.  "In een ideale wereld vul je het team van vorig jaar aan met drie of vier spelers", vindt Timber. "Nu zijn er met Gernot Trauner, Lutsharel Geertruida, Okrun Kökcü en Justin Bijlow nog maar vier basisspelers óver." Toch denkt de middenvelder dat zijn nieuwe club tot veel in staat is: "Als we nu nog beter gaan spelen, wat gaat gebeuren, kan het zomaar echt een mooi seizoen worden."

In het interview omschrijft Timber zichzelf als "een denker". "Ik ga voor ik een beslissing neem nooit over één nacht ijs", vertelt hij over de keuze om Utrecht afgelopen zomer te verruilen voor Rotterdam-Zuid. Toch heeft hij niet lang hoeven twijfelen, vooral na een gesprek met zijn huidige trainer Arne Slot. "Hij was duidelijk in wat hij wilde en hoe de plannen waren", zegt Timber. "Leuke ploeg, aanvallend voetbal, goede spelers, ik zag me er meteen wel tussen lopen."

De recordaankoop, Feyenoord betaalde een bedrag tussen de zeven en acht miljoen euro voor hem, startte tot nu toe elke wedstrijd in de basis bij zijn nieuwe club. In de vierde speelronde maakte hij tegen FC Emmen zijn eerste doelpunt voor de Rotterdammers, terwijl hij twee weken geleden thuis tegen FC Midtjylland ook zijn eerste Europese treffer liet aantekenen. Op de Eredivisie-ranglijst staat Feyenoord voorlopig derde met 24 punten. Aanstaande donderdag vervolgt het elftal van Slot het Europese avontuur met een uitwedstrijd bij Sturm Graz.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het is heel simpel,als Aursnes niet was verkocht had Timbertje nu niet zoveel speelminuten gehad. Het was en is nog steeds realistischer dat Feyenoord het van de verkopen moet hebben en als er voor Timbertje in de zomer een club komt die veel geld voor hem bied en zowel club als hij zich flink financieel kan verbeteren zal Timbertje ook vertrekken. Dat gaat zelfs Timbertje niet tegen houden.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen