Nederlandse cöefficiëntenstrop dreigt na topavond concurrentie

26 oktober 2022, 12:57

Vorig seizoen was het bijna elke week raak, de Nederlandse clubs in Europa voetbalden gezamenlijk 19.200 punt voor de UEFA-coëfficiëntenlijst bij elkaar in wat al snel de 'coëfficiëntenpolonaise' ging heten. Nederland was daarmee flink op weg naar een extra startbewijs in de Champions Leauge, maar moet in het huidige seizoen vooral naar beneden kijken.

Portugal is namelijk met een prima jaargang bezig. Door de 4-3 overwinning op Juventus, waarmee Benfica zich plaatste voor de knockout-fase van de Champions League, mocht het Zuid-Europese land 0,333 punt voor de overwinning bijschrijven. Daarnaast incasseerde het ook een bonus van maar liefst 0,833 punt voor het overwinteren in het miljoenenbal. De voorsprong die Nederland op Portugal heeft is daardoor gisteren geslonken tot 1,118 punt. 

Vanavond kan Portugal bovendien mogelijk opnieuw juichen. FC Porto gaat in groep B van de Champions League op bezoek bij de verrassende koploper Club Brugge. Mocht ook Porto winnen, en Atlético Madrid wint níét van Bayer Leverkusen, dan is ook de tweede Portugese club verzekerd van de laatste zestien in de Champions League. Ook Sporting Portugal is daarvoor nog altijd in de race. In groep D gaat de club uit Lissabon op bezoek bij Tottenham Hotspur.

Frankrijk verder uit het zicht

Omhoog kijken heeft voor Nederland op dit moment weinig zin. Nummer vijf Frankrijk mocht eveneens 1,166 punt bijschrijven door de gala-voorstelling van PSG tegen Maccabi Haifa (7-2). Vanavond komt Olympique Marseille bovendien in actie in groep D. L'OM gaat op bezoek bij hekkensluiter Eintracht Frankfurt, en hoopt daar op z'n minst de huidige tweede plaats in de groep vast te houden. De Franse voorsprong op Nederland bedraagt momenteel maar liefst 3,664 punt. Frankrijk wordt in de groepsfase bovendien nog vertegenwoordigd door alle zes de deelnemers aan de verschillende Europese toernooien. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

BartVanderVeen24
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Kortom vorig seizoen was een uitschieter.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen