'Ajax krijgt na dramatische transferdeal hulp uit onverwachte hoek'

27 oktober 2022, 17:44   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax krijgt mogelijk goed nieuws over Lucas Ocampos (28). De buitenspeler wordt momenteel gehuurd van Sevilla, maar komt in Amsterdam niet aan spelen. Daardoor zou Jorge Sampaoli, de nieuwe trainer van de Spaanse club, hebben gevraagd om de aanvaller in de winterstop terug halen.

Dat meldt VivaSevilla donderdag en dat lijkt vooral goed nieuws voor Ajax, want de potentiële opvolger van Antony komt amper tot niet aan de bak in de Johan Cruijff Arena. Steven Berghuis, Steven Bergwijn, Dusan Tadic en Francisco Conceição staan allemaal hoger in de pikorde bij de Amsterdammers. Over alle competities (Eredivisie en Champions League) kwam hij daardoor tot slechts 114 speelminuten.

En dus lonkt een terugkeer naar Sevilla, waar de situatie duidelijk veranderd is ten opzichte van afgelopen zomer. Julen Lopetegui zwaaide toen nog scepter, maar de trainer werd vanwege de tegenvallende prestaties ontslagen. Sampaoli – landgenoot van Ocampos – werd gepresenteerd als opvolger en zou in Ocampos een waardevolle aanwinst zien. Met de huidige zestiende plaats in La Liga kan de selectie van Sevilla een dergelijke versterking goed gebruiken.

Lees ook: 'Ajax wil vervanger Antony bij Feyenoord-opponent wegkapen'

Voor Ajax kan daarmee de ongekend slechte deal nog relatief gunstig uitvallen. Sowieso is het al een meevaller dat de Raad van Commissarissen voor een permanente transfer van twintig miljoen euro is gaan liggen, anders zaten ze nog veel langer vast aan de Argentijn of hadden meer verlies geleden. Voor de huurdeal kwam vier miljoen euro op tafel, met een koopoptie van zestien miljoen euro. Door de matige indruk wordt de optie niet gelicht en als Sevilla hem voortijdig wil terughalen, kan dat ook nog een financiële tegemoetkoming betekenen. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen