Opstelling PSV: Van Nistelrooij wijzigt wel ondanks Arsenal-stunt

30 oktober 2022, 13:23   Bijgewerkt: 30 oktober 2022, 13:28

Luuk de Jong is fit genoeg om aan de aftrap te verschijnen bij PSV. In de laatste twee duels was de aanvaller al belangrijk bij de Eindhovenaren met invalbeurten, maar tegen NEC zondagmiddag start hij weer eens vanaf het begin. Dat is voor bondscoach Louis van Gaal uitstekend nieuws met het oog op het WK in Qatar. Bovendien neemt hij de aanvoerdersband ook weer over van Cody Gakpo.

De buitenspeler van PSV nam de band over toen De Jong afwezig was vanwege zijn blessure. De wisseling in de spits is niet de enige verandering, die ten koste gaat van Ibrahim Sangaré - die rust krijgt van Van Nistelrooij. Simons zakt een linie terug naar de positie als aanvallende middenvelder, Veerman neemt de rol over van Erick Gutiérrez, die op zijn beurt de nieuwe controleur is van PSV.

Verder keert verdediger Jarred Brantwaithe gewoon terug op de bank, ondanks dat hij uitstekend speelde tegen Arsenal. Zijn concurrent Armando Obispo kreeg in die wedstrijd rust vanwege lichte klachten, maar behoudt zijn basisplaats dus wel ondanks de galavoorstelling van zijn ploeggenoten tegen The Gunners.

Ten opzichte van die wedstrijd is Mauro Júnior niet van de partij: de Braziliaan was na maandenlange afwezigheid de laatste duels wel weer inzetbaar. Waarom hij zondagmiddag ontbreekt in het Philips Stadion, is niet bekend. Hetzelfde geldt voor reservekeeper Boy Waterman, wiens plek wordt ingenomen door Jong PSV-keeper Niek Schiks.

Opstelling PSV: Benitez; Teze, Ramalho, Obispo, Mwene; Gutiérrez, Simons, Veerman; El Ghazi, De Jong, Gakpo

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen