Ajax bezegelt dramatisch lot Rangers als slechtste CL-ploeg ooit

1 november 2022, 23:08

Met een 1-3 overwinning op Rangers heeft Ajax de Champions League-groepsfase positief afgesloten. Ajax leek in de eerste helft de wedstrijd met twee doelpunten te beslissen  Kort voor tijd leek James Tavernier de spanning terug in de wedstrijd te brengen, maar gelijk daarna bepaalde Francisco Conceicao de marge weer op twee. Rangers heeft zo met 0 punten en een doelsaldo van -20 het slechtste Champions League-resultaat ooit behaald.

Voor het laatste groepsduel tegen Rangers had Ajax in de Eredivisie een week vrijaf gekregen. De teleurstellende Amsterdammers stonden reeds met anderhalf been in de knock-outfase van de Europa League: zelfs een verlies van vier doelpunten zou de ploeg verzekeren van overwintering. Op Ibrox gaf Alfred Schreuder de voorkeur aan Owen Wijndal en Kenneth Taylor boven de ervaren Daley Blind en Davy Klaassen. Daarnaast werd de aangeslagen Brian Brobbey vervangen door Mohammed Kudus.

Toch vergrootte Ajax na een klein halfuur de voorsprong. Opnieuw vonden Wijndal en Kudus elkaar, waarna laatstgenoemde via de ongelukkige Leon King binnenschoot. Vervolgens nam Ajax de teugels stevig in handen. Vloeiende combinaties stonden aan de basis van aantrekkelijke aanvallen, waarbij Kudus en Berghuis de kans hadden om de voorsprong verder te vergroten. Rangers probeerde ondertussen wel te counteren, maar was veelal te traag om de Amsterdammers pijn te kunnen doen. In een schaarse aanval van de ploeg van Giovanni van Bronckhorst belandde Owen Wijndal in de goot naast het veld, waardoor hij geblesseerd af moest haken.

Kort daarna kreeg Rangers nog een enorme kans om de spanning terug te brengen in de wedstrijd. De watervlugge Rabbi Matondo werd door Edson Alvarez neergehaald, waarna James Tavernier de verkregen strafschop onovertuigend binnenschoot. Kort daarna bepaalde invaller Francisco Conceicao het verschil weer op twee, toen hij door Dusan Tadic werd weggestuurd en met zijn eerste balcontacten de 1-3 binnenschoot. Daarmee kent Ajax een positief einde van de Champions League-campagne.

Lees ook: De beoordelingen van Ajax bij het Champions League-afscheid

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Goeie zaak dat Blind niet gespeeld heeft.

LowieNormaal
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Je merkt het toch als Blind niet speelt. Maarre..... 010?? Oei!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen