Rondje media: de kranten over Ajax' tweede zege op Rangers FC

2 november 2022, 07:52   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax beëindigde dinsdagavond het Champions League-avontuur met hetzelfde resultaat als waarmee het een kleine twee maanden geleden begon: een overwinning op Rangers FC. In de ochtendkranten ging het maar deels over de positieve kanten aan de tweede overwinning op de zwakke broeder in de groep.

In De Telegraaf zet Valentijn Driessen de wedstrijd in het teken van een 'strijd' tussen Alfred Schreuder en de vader-zoon-combinatie Danny en Daley Blind. 'Het is wel duidelijk dat een nieuw Ajax de achterliggende gedachte is van Schreuder om de 32-jarige Blind te passeren', analyseert Driessen. Het feit dat Devyne Rensch vlak voor rust de geblesseerd geraakte Owen Wijndal mocht vervangen onderstreept die bewering in de ogen van Driessen alleen maar meer. Vader Danny keert na het WK, waar hij Louis van Gaal assisteert bij Oranje, terug als technisch commissaris bij de Amsterdamse club. 'In hoeverre kiest de vader (...) voor zijn zoon of voor trainer Alfred Schreuder en de toekomst van Ajax?', vraagt Driessen zich vast af. Om er onheilspellend aan toe te voegen: 'Schreuder kan deze strijd alleen winnen als hij zonder Blind resultaten boekt met Ajax.'

Ook het Algemeen Dagblad heeft aandacht voor de linksbackpositie. 'Zo was Wijndal hard op weg naar een basisplek tegen PSV, ware het niet dat de pechvogel de strijd nog voor rust moest staken', vindt de krant. De redactie stipt verder aan dat Ajax dinsdag vooral verdedigend beter moest presteren dan in de afgelopen weken. 'Lukte dat? Mondjesmaat', stelt de krant vast. 'Ook tegen Rangers kon Ajax de zwakke omschakeling, rechterflank en luchtmacht lang niet altijd camoufleren', volgt als onderbouwing. De weinige kansen die het elftal in de tweede helft wist te creeëren baren de krant zorgen. 'Van voldaan overwinteren in een ijzersterke Europa League is er ook na de tweede driepunter geen sprake', luidt de conclusie van het AD.

In De Volkskrant wordt juist de kwaliteit van Ajax' linkspoten bezongen door Willem Vissers. 'Naar Steven Berghuis kijken, of naar Mohammed Kudus; dat maakte voetbal ondanks het totale gebrek aan spanning de moeite waard dinsdag in Glasgow', stelt hij bewonderend vast. Al was de vroege 0-1 van Berghuis in zijn ogen niet bewust: 'Berghuis wilde de bal in de hoek leggen waar niemand die verwachtte, maar hij raakte de bal verkeerd, nadat hij even met de punt van de schoen het gras raakte.' Ook Wijndal, Dusan Tadic, Calvin Bassey en Francisco Conceição, allen linksbenig, waren op momenten belangrijk in Glasgow, vindt Vissers. Maar of het voldoende is om gerust te zijn op een goed resultaat tegen PSV aanstaande zondag? 'Nee. Zo is PSV juist goed op links', vindt hij. 'Gakpo is op papier in elk geval veel beter dan welke rechtsback van Ajax ook.'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik ben geen fan van Valentijn Driessen maar ik hoop dat ie gelijk heeft. En: als het klopt dat pappie Danny Blind een veel te dikke vinger in de pap heeft bij Ajax, dan moet daar ook wat aan gedaan worden.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen