Ancelotti is met fraai record de koning van de Champions League

2 november 2022, 23:51   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Geen trainer boekte in zijn carrière meer overwinningen in de Champions league dan Carlo Ancelotti, die zijn totaal woensdagavond met een klinkende 5-1 tegen Celtic op 102 zeges bracht. De Italiaanse coach moet het record nu nog delen met een andere legendarische coach.

Ook Sir Alex Ferguson boekte 102 overwinningen in het grootste toernooi ter wereld, zo meldt Gracenote. Ancelotti en Ferguson zijn de enige twee coaches die minstens honderd keer wonnen in de Champions League. De kans is groot dat Pep Guardiola zich daar dit seizoen nog bijvoegt. De topcoach van Manchester City staat nu op 96 zeges.

De kans is groot dat Ancelotti het record begin volgend jaar definitief in handen heeft. De oefenmeester, die Real Madrid afgelopen seizoen nog naar Champions League-winst gidste, plaatste zich vorige week al voor de volgende ronde van het miljardenbal. De overtuigende zege op Celtic betekent dat Ancelotti en consorten als groepswinnaar geplaatst zijn voor de achtste finale.

De 63-jarige Ancelotti heeft al een rijke loopbaan achter de rug. Sinds hij in 1992 assistent-bondscoach was bij Italië, stond hij onder meer aan het roer bij Juventus, AC Milan, Chelsea, Paris Saint-Germain en Bayern München.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen