Driessen diep onder de indruk van optreden Bijlow tegen Lazio

4 november 2022, 08:13

Feyenoord verzekerde zich donderdagavond van de groepswinst én een ticket voor de achtste finales van de Europa League. Dat hebben de Rotterdammers grotendeels te danken aan Justin Bijlow. De doelman was ouderwets in vorm en hield zijn ploeg met een aantal uitstekende reddingen op de been. Ook Valentijn Driessen is onder de indruk van het optreden van Bijlow. De verslaggever van De Telegraaf is van mening dat de Feyenoord-goalie in de WK-selectie van Oranje hoort.

Feyenoord had donderdagavond een klein mirakel nodig om zich alsnog te verzekeren van overwintering in de Europa League. Door de late 1-0 nederlaag bij Sturm Graz vorige week leek de ploeg van Arne Slot genoegen te moeten nemen met een rentree in de UEFA Conference League, het toernooi dat Feyenoord vorig seizoen nog zoveel plezier bezorgde. Maar Slot en zijn manschappen mogen zich opmaken voor een vervolg in de Europa League. Een gelukkig doelpunt van Santiago Giménez maakte het verschil tegen Lazio, al zijn de complimenten vooral voor Bijlow.

Lees ook: Supersub Giménez schiet Feyenoord naar groepswinst in Europa

'Niet dat het allemaal even flitsend was. Feyenoord scheerde zeker in de eerste helft af en toe langs de rand van de afgrond. Maar het was keer op keer doelman Bijlow die zijn ploeg wegtrok bij het ravijn', schrijft Driessen in zijn column bij De Telegraaf. 'Eindelijk vertoonde hij trekjes van de Bijlow die twee jaar geleden door iedereen werd beschouwd als het grootste keeperstalent van Nederland. Ook door bondscoach Louis van Gaal.' Het was uitgerekend Van Gaal die Bijlow in september links liet liggen voor de Nations League-duels met Polen en België. 'Iedereen bij Feyenoord vond het onbegrijpelijk, maar Bijlow gaf de bondscoach met zijn spel ruimte om aan hem te twijfelen.'

Bijlow liet zijn hoofd echter niet hangen. De goalie keepte in de afgelopen weken een paar goede wedstrijden op rij, met zijn optreden tegen Lazio als dé bevestiging dat hij weer de oude is. 'Met Bijlows optreden tegen Lazio moet de 24-jarige doelman de bondscoach hebben overtuigd dat hij thuishoort in de selectie van het Nederlands elftal', stelt Driessen. 'Ditmaal gaf de geboren Rotterdammer thuis op het moment dat zijn ploeg erom vroeg. Hij weigerde te capituleren bij vier grote Romeinse kansen. Daarmee behoedde Bijlow Feyenoord voor vroegtijdige uitschakeling en gaf Santiago Giménez de kans om matchwinner te worden.'

Spannende week

Bijlow weet over een week of hij binnenkort met het Nederlands elftal afreist naar Qatar. Van Gaal maakt volgende week vrijdag immers zijn definitieve selectie voor het WK bekend. 'Het moet na zijn optreden tegen Lazio Roma en groeiende vorm de laatste weken wel heel raar lopen, wil de geboren Rotterdammer niet worden geselecteerd door Van Gaal en zijn keeperscoach Frans Hoek. Want in het rijtje met Jasper Cillessen, Mark Flekken, Andries Noppert en Remko Pasveer behoort Bijlow zeker bij de beste drie doelmannen van Nederland', aldus Driessen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Freakes
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Pasveer is de laatste weken echt onthutsend zwak hoor. Geen echte fouten maar heel erg onrustig. Zeker met een tegenstander die de druk erop zet.

Paulito
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Bijlow eerste keeper, Cilessen laatste weken opzichtig in de fout gegaan met als dieptepunt zijn fout in het bekerduel toch zal ik hem meenemen. Pasveer is dramatisch de laatste weken. Flekken zie ik te weinig maar meer ervaring dan Noppert. Pasveer en Noppert vallen af. VanGaal wou Bijlow prikkelen door de vorige keer niet te selecteren en dat is goed gelukt.

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wacht.. Driessen heeft iets positiefs gezegd? Ik moest toch even checken of ik niet op De Speld zat.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen