Van Nistelrooij geeft blessure-update en blikt vooruit op Ajax

4 november 2022, 08:34

Ruud van Nistelrooij verwacht zondag in de topper tegen Ajax weer een beroep te kunnen doen op Ibrahim Sangaré, Philipp Max, Jarrad Branthwaite én Mauro Júnior. Zij moesten het Europa League-duel met FK Bodo/Glimt om verschillende redenen aan zich voorbij laten gaan, maar lijken de kraker in de Johan Cruijff ArenA dus 'gewoon' te gaan halen.

PSV had zich dankzij de 2-0 overwinning op Arsenal vorige week al geplaatst voor de volgende ronde van de Europa League. Op de laatste speeldag van de groepsfase speelden de Eindhovenaren nog om de groepswinst, maar die ging ondanks de 1-2 overwinning in Noorwegen naar Arsenal. Van Nistelrooij had zijn basiself op verschillende posities gewijzigd. Sangaré, Max en Branthwaite bleven om verschillende redenen thuis, terwijl Walter Benítez, Xavi Simons en Cody Gakpo de hele wedstrijd op de bank bleven. Van Nistelrooij verwacht echter op volle oorlogssterkte toe te kunnen werken naar Ajax. "Het ziet er goed uit richting zondag", zei de oefenmeester van PSV na afloop.

De Eindhovenaren boekten een eenvoudige 1-2 overwinning op FK Bodo/Glimt en beleefden daarmee een uitstekende generale repetitie voor het treffen met Ajax in Amsterdam. Van Nistelrooij was erg te spreken over het optreden van zijn ploeg. "Ik ben trots op het hele team hoe we ons hier hebben gepresenteerd", zei hij voor de camera van Veronica. "We hebben zeer gedisciplineerd gespeeld, zijn onze afspraken goed nagekomen en hebben de kwaliteiten van onze jongens kunnen benutten." Van Nistelrooij was vooral erg tevreden over het positiespel van zijn spel. "Ik vond ons aan de bak vaak goed staan, we hadden lange periodes van balbezit. Het positiespel was goed verzorgd."

PSV deed op bezoek bij FK Bodo/Glimt wat het moest doen om nog een beetje uitzicht te houden op de eerste plaats. Maar door de zege van Arsenal op FC Zürich plaatst PSV zich als nummer twee voor de tussenronde van de Europa League. Van Nistelrooij kijkt desondanks met een uitstekend gevoel terug op de groepsfase. "Ik denk dat we een uitstekende campagne hebben gedraaid. Als je kijkt naar de doelpunten voor en tegen, de resultaten… Twee uitoverwinningen en een geweldige wedstrijd tegen Arsenal. We hebben een bijna perfecte campagne gedraaid. Als je Arsenal loot wil je bij de eerste twee komen en dan hoop je te kunnen stunten. Dat is bijna gebeurd, maar dat is denk ik toch nog een maatje te groot."

De huidige nummer twee van Nederland kan haar borst in ieder geval natmaken. Ze neemt het in de tussenronde van de Europa League op tegen één van de afvallers uit de Champions League. FC Barcelona en Juventus zijn twee van de mogelijke tegenstanders in de volgende ronde. Maandag wordt er geloot. 

Ajax

Maar eerst wacht zondag dus de kraker tegen Ajax. PSV moet winnen om niet nog verder achterop te raken bij de concurrent. Het verschil tussen beide ploegen is momenteel één punt in het voordeel van de Amsterdammers, die nog wel een wedstrijd tegoed hebben. De achterstand van PSV kan volgende week dus zomaar zeven punten bedragen. Maar de Eindhovenaren blaken van het zelfvertrouwen. "We zijn weer aan een reeksje bezig na Groningen. Dat positieve gevoel neem je zeker mee. Bovendien zijn er jongens die na blessures minuten maken, dus de selectie wordt steeds groter en sterker. Laten we zondag weer als een mooi meetmoment nemen", aldus Van Nistelrooij.

Lees ook: Teze niet langer onomstreden: "Het heeft me natuurlijk wel geraakt"

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

PSV is momenteel in een "wat zijn wij goed"roes na de 2-0 winst op een arrogant Arsenal dat PSV niet serieus nam, maar wel qua statuur beschadigd is, of Arsenal is niet zo'n topclub, zoals ik ze gisteren tegen Zürich zag spelen. Ajax is "gewond", maar is driemaal gemotiveerd om in elk geval een gelijkspel uit de kraker te slepen. Gevoelsmatig gaat Ajax winnen, vooral omdat PSV vaak later in de wedstrijd instort.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen