Van Nistelrooij kiest voor Veerman, Madueke begint op de bank

6 november 2022, 15:27   Bijgewerkt: 6 november 2022, 15:37

Ruud van Nistelrooij heeft in zijn basiself voor de kraker tegen Ajax een basisplaats ingeruimd voor Joey Veerman. De middenvelder leek door de terugkeer van Noni Madueke en Luuk de Jong het kind van de rekening te gaan worden, maar hij verschijnt om 16.45 uur dus 'gewoon' aan de aftrap. Dat betekent dat Anwar El Ghazi en Madueke genoegen moeten nemen met een reserverol. 

Van Nistelrooij heeft in aanloop naar het treffen met Ajax in Amsterdam aardig wat lastige knopen moeten doorhakken. Waar de oefenmeester afgelopen donderdag in de Europa League-wedstrijd tegen FK Bodo/Glimt geen beroep kon doen op Ibrahim Sangaré, Philipp Max, Jarrad Branthwaite en Mauro Júnior, daar zijn zij allemaal fit genoeg bevonden voor de kraker in de Johan Cruijff ArenA. Het was de voorbije dagen nog wel de vraag of zij ook fit genoeg zouden zijn om aan de aftrap te verschijnen. Dat geldt in ieder geval wel voor Sangaré en Max. Zij hebben een basisplaats, terwijl Branthwaite en Júnior op de bank beginnen. 

Het doel wordt uiteraard verdedigd door Walter Benítez, die drie dagen geleden in Noorwegen nog rust kreeg. De achterhoede wordt gecompleteerd door Philipp Mwene, André Ramalho en Armando Obispo. Op het middenveld heeft Érick Gutiérrez een basisplaats naast Sangaré, Veerman zal normaal gesproken de nummer 10-positie bekleden. Voorin speelt Xavi Simons als rechtsbuiten, staat Luuk de Jong in de punt en bezet Cody Gakpo de linkerflank. Madueke en El Ghazi moeten dus hopen op een rol als invaller. 

Duidelijke opdracht

PSV weet wat het te doen staat in de Johan Cruijff ArenA, namelijk winnen. Het verschil tussen beide ploegen bedraagt bij aanvang van de kraker één punt in het voordeel van Ajax, maar de huidige koploper van Nederland heeft nog een wedstrijd tegoed. Mochten de Amsterdammers de drie punten vanavond in eigen huis houden én de inhaalwedstrijd tegen Vitesse van komende woensdag eveneens winnend afsluiten, zetten zij de ploeg van Van Nistelrooij op zeven punten achterstand. Het belooft dus een interessante topper te gaan worden. De bal rolt vanaf 16.45 uur, Danny Makkelie moet de wedstrijd in goede banen leiden. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen