Kritiek op grimmige Ajax - PSV: "Leek wel een kinderdagverblijf"

8 november 2022, 07:28   Bijgewerkt: 8 november 2022, 07:41

Dick Jol heeft met stijgende verbazing naar de opstootjes tijdens de wedstrijd tussen Ajax en PSV gekeken. Niet alleen voetballend grepen beide ploegen elkaar bij de keel, want vrijwel continu was de sfeer grimmig in Amsterdam. Volgens oud-scheidsrechter Jol ging het te ver.

"Een klein opstootje is oké", constateert Jol in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Maar dit was iets anders. Tijdens de wedstrijd al, maar wat er na het laatste fluitsignaal gebeurde, was helemaal belachelijk. Volgens mij ging het ook nog door in de spelerstunnel. Dat heeft niets met passie te maken, dat is agressie. Ze vliegen elkaar aan en lopen elkaar achterna."

Lees ook: Rechter schrapt stadionverbod Ajax-fan en kraakt werkwijze KNVB

Volgens Jol moet er goed over worden nagedacht wat voor beeld het gedrag geeft. "Ik vind het een beetje zorgwekkend. De jeugd kijkt er naar en het amateurvoetbal, waar we ook genoeg problemen zien, kijkt ernaar. Het is gewoon niet goed. En dat terwijl dit niet eens een onsportieve wedstrijd was, er is niets vervelends gebeurd. Maar bij het minste of geringste vliegen ze elkaar in de haren. Het zijn volwassen gasten, maar het leek wel een kinderdagverblijf."

Uiteindelijk was het PSV dat de beste zaken deed, door verrassend met 1-2 te winnen in de Johan Cruijff Arena. De Amsterdammers zakten daardoor naar plek twee op de ranglijst.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen