Opmerkelijk: Samuel Eto'o voorspelt volledig Afrikaanse WK-finale

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

8 november 2022 – Samuel Eto'o heeft in een interview met Ouest France een bijzondere voorspelling voor het WK in Qatar gedaan. De voormalige spits van onder meer FC Barcelona én Real Madrid ziet zijn eigen land Kameroen namelijk de wereldtitel wel pakken, enverwacht bovendien dat het daartoe in de finale met een ander Afrikaans land zou moeten afrekenen.

Opmerkelijk: Samuel Eto'o voorspelt volledig Afrikaanse WK-finale

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Eto'o voorspelt namelijk dat ook Marokko door gaat dringen tot de finale, die op 18 december zal worden gespeeld in het Lusail Iconic Stadium. "Afrika heeft altijd het potentieel gehad om het goed te doen op een WK", betoogt Eto'o. "Maar we hebben tot nu toe niet altijd ons beste gezicht laten zien", beseft hij. Toch is hij ervan overtuigd dat dat dit jaar wél het geval gaat zijn: "Door de jaren heen hebben Afrikaanse teams steeds meer ervaring opgedaan", vindt hij. "Ik denk dat ze niet alleen klaar zijn om mee te doen aan een WK, maar ook om deze te winnen."

Bovendien verwacht de oud-goalgetter dat alle Afrikaanse WK-deelnemers straks hun groep zullen overleven. Dat betekent dat ook Senegal, dat met Nederland, Ecuador en Qatar in groep A is ingedeeld, volgens hem in ieder geval tweede gaat worden in de poule. De andere Afrikaanse deelnemers in Qatar zijn Ghana en Tunesië.

Kameroen is in Qatar ingedeeld in een sterke groep, met Brazilië, Servië en Zwitserland. Marokko gaat het opnemen tegen België, Kroatië en Canada, en zal dus ook flink aan de bak moeten. De beste prestatie van een Afrikaans land op een WK was het halen van de kwartfinale. Dat lukte Kameroen (met levende WK-legende Roger Milla) in 1990, Senegal in 2002 en meest recentelijk Ghana in 2010.

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd