Onbegrip bij NEC over passeren Cillessen: "Hetze van de media"

11 november 2022, 14:26   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Bij NEC is met verbazing gereageerd op het nieuws dat Jasper Cillessen niet mee gaat naar het WK. Trainer Rogier Meijer spreekt tegenover De Gelderlander van "een hele bittere pil" voor zijn keeper, die in zijn ogen 'gewoon' als eerste keeper mee had gemoeten.

"Ik vind Jasper de beste keeper van Nederland", verdedigt Meijer zijn pupil. "Ik heb heel veel respect voor de bondscoach, maar ik had een andere keuze gemaakt", voegt hij daaraan toe. De trainer trof Cillessen eerder vanochtend op de club. "Toen was Jasper net gebeld", vertelt Meijer. "Ik trof een enorm teleurgestelde man aan, maar hij was ook verbaasd."

Ook Lasse Schöne, teamgenoot van Cillessen bij de Nijmeegse club, had te doen met zijn collega. "Voor Jasper is dit het ergste", zegt de ervaren Deen tegenover Omroep Gelderland. "Het is een enorme domper." Ook hij kan weinig begrip opbrengen voor de beslissing van Louis van Gaal om de 33-jarige keeper niet te selecteren: "Heel ongebrijpelijk denk ik. Dit is niet iets waar we rekening mee hadden gehouden."

Hetze

Ook Danny Hoekman, oud-speler van NEC, stak zijn verbazing over het thuislaten van Cillessen niet onder stoelen of banken. De drievoudig international vindt dat de keeper het slachtoffer is geworden van een "hetze van de landelijke media". Hoekman zegt: "Dit is niet op sportieve argumenten. Het begon met die vervelende opmerking van Rafael van der Vaart." Die noemde Cillessen onder meer een "naar mannetje". Ook het bericht dat Cillessen in Spanje een kind heeft en onenigheid met de moeder over alimentatie zou hebben beziet Hoekman in dat licht: "Dat nu net dát verhaal naar buiten komt..."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

PokeBowl
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dag Jasper, ik zal er geen traan om laten. Altijd die verongelijkte kop van hem, soms zelfs arrogant. Op een minder persoonlijk vlak: het is wel gek dat je na zoveel uitnodigingen deze ticket ineens mist.

ErikValen15
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Terecht, keeper van NEC hoort niet thuis in het Nederlands elftal. Ben er niet van gecharmeerd.

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

De beste keeper moet keepen, de andere 3 zijn ook geen lichtpuntjes en daarvan vind ik Bijlow het beste in vorm. Maar na Vitesse had je pasveer wel thuis kunnen laten.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen