Bel Hassani boos op zichzelf: "Dom, ik laat mijn team in de steek"

13 november 2022, 18:49   Bijgewerkt: 29 december 2022, 10:55

Voor Iliass Bel Hassani was de uitwedstrijd bij NEC er een om snel te vergeten. De middenvelder werd bij een 1-0 voorsprong met een rode kaart van het veld gestuurd vanwege een kopstoot, waarna zijn team met 6-1[a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/410134/cillessen-sluit-desastreuze-week-toch-met-lichtpuntje-af/,_blank, ten onder ging]. Na afloop reageerde Bel Hassani zelfkritisch op het incident in gesprek met ESPN.

Wanneer gevraagd naar zijn eigen mening over de veelbesproken actie is hij duidelijk. "Best dom. Ik reageerde op een harde overtreding, voor mijn gevoel. Ik stond op en liep naar hem toe en wilde mijn hoofd tegen dat van hem zetten." Genoeg voor een rode kaart vindt Bel Hassani de actie zelf niet. "Het is absoluut geen kopstoot, maar het is niet slim wat ik heb gedaan, want uiteindelijk ligt hij. Hij acteert heel goed en ik ga met rood naar binnen", beschrijft de aanvallende middenvelder.

Toch had Bel Hassani niet verwacht dat hij een van het veld gestuurd zou worden. "Absoluut niet. Ik zei nog tegen Vurnon Anita: Dit is honderd procent niets. Het is niet slim, maar geen rode kaart, dus maak je niet druk. Zo stond ik er wel in. Maar als de scheids en de VAR dan vinden dat het rood is, dan moet ik dat accepteren." Bel Hassani toont zich wel kritisch op zijn eigen actie. "Het is gewoon dom, want ik laat mijn team daardoor wel in de steek. Alleen dat is ook voetbal. Ik moet het snel vergeten en weer doorgaan", aldus de sterkhouder van RKC.

NEC haalt uit

Hoewel RKC tot aan de rode kaart de wedstrijd goed onder controle leek te hebben, zou het uiteindelijk flink onderuit gaan in De Goffert. Nadat hij het veld moest verlaten heeft Bel Hassani hier zelf niet veel meer van meegekregen, zo gaf hij aan. "Ik heb de wedstrijd niet honderd procent goed gevolgd, omdat ik uit frustratie overal naartoe liep. Het team heeft het in de eerste helft uitstekend gedaan. Ik hoopte dat we het op 1-1 konden houden, dan had ik hier met een beter gevoel gestaan, maar ik denk niet dat het team het heeft laten liggen." De middenvelder is boos op zichzelf en baalt van de nederlaag. "Het begint bij mij, ik had dat nooit moeten doen. Ik heb veel wedstrijden beslist, zo eerlijk moet ik ook zijn, maar hier heb ik het team in de steek gelaten. Dat is niet goed."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen