FC Groningen ontslaat Frank Wormuth: "Grote inschattingsfout"

14 november 2022, 09:25   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Groningen presteert dit seizoen ondermaats, als resultaat heeft de club hoofdtrainer Frank Wormuth ontslagen. De club schrijft op de eigen website dat er onvoldoende draagvlak is om de Duitse trainer te behouden.

FC Groningen verloor zondag met 2-3 in eigen huis van Fortuna Sittard, in een krankzinnige wedstrijd. Een kwartier voor tijd stond Groningen nog met 1-0 voor, maar door twee snelle treffers keek de ploeg tegen een 1-2 achterstand aan. Door een doelpunt in blessuretijd leek er een puntje uit het vuur gesleept te worden, maar in extremis scoorde Tijjani Noslin de winnende treffer voor de Limburgers en bezegldee zo het lot van Wormuth.

Degradatie

In januari van dit jaar, toen Wormuth nog trainer was van Heracles Almelo, was al duidelijk dat hij na de zomer zou verkassen naar FC Groningen. Toen Wormuth met Heracles eindigde op plek zestien in de Eredivisie en dus nacompetitie moest spelen, stuurde de club hem de laan uit.

De club had te weinig vertrouwen om de nacompetitie in te gaan met Wormuth aan het roer. Uiteindelijk mocht de ingrijpende handeling niet baten, want de club degradeerde na zeventien jaar uit de Eredivisie. 

FC Groningen

Met een schone lei begon de Duitser, die als speler uitkwam voor onder andere Hertha BSC, aan zijn avontuur bij Groningen. Maar het avontuur blijkt van korte duur, na vier maanden kan Wormuth al niet meer rekenen op de steun van het bestuur. 

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus ligt het ontslag op de website van de FC toe: "We hebben afgelopen winter met de volle overtuiging voor Frank gekozen als nieuwe hoofdtrainer van FC Groningen. Dit blijkt nu een grote inschattingsfout te zijn geweest, die ik mijzelf als technisch eindverantwoordelijke enorm aanreken.''

Wie het stokje gaat overnemen bij FC Groningen is nog onduidelijk. Gelukkig voor de club is de eerstvolgende wedstrijd pas op 8 januari, dan gaat Groningen op bezoek bij Excelsior.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hup Schreuder naar Groningen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen