Mexico met 2 Ajacieden en PSV'er naar WK, Feyenoorder gepasseerd

14 november 2022, 16:35   Bijgewerkt: 14 november 2022, 23:45

Mexico reist met drie Eredivisie-spelers af naar Qatar, waar vanaf volgende week het wereldkampioenschap voetbal wordt gehouden. De Midden-Amerikanen hebben hun 26-koppige selectie als een van de laatste landen bekendgemaakt. Daarin is plek voor twee Ajacieden en één PSV'er. 

Edson Álvarez en Jorge Sanchez hebben zich bij Ajax in de kijker gespeeld en een plekje in de definitieve selectie van de Mexicanen verdiend. Datzelfde geldt voor Erick Gutiérrez. De controleur van PSV moest het in de eerste weken van het nieuwe seizoen doen met een reserverol en kampte met fysieke klachten, maar heeft de Mexicaanse bondscoach overtuigd.

Dat geldt niet voor Santiago Giménez. De aanvaller werd afgelopen zomer door Feyenoord opgepikt bij Cruz Azul en was op dat moment Mexicaans international, maar heeft de laatste schifting niet overleefd. Afgelopen zondag was hij nog basisspeler bij Feyenoord, dat met 5-1 won van Excelsior. Giménez concurreert dit seizoen met Danilo voor de plek in de punt van de aanval.

Mexico hoopt op het WK eindelijk eens verder te reiken dan de achtste finale, al decennialang het eindstation voor het land. Mexico zit in een poule met Argentinië, Saoedi-Arabië en Polen. Ook voormalig PSV'ers Hirving Lozano, Andrès Guardado en Hector Moreno zitten bij de groep.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen