'FC Barcelona trekt beurs en ziet drie opties voor probleempositie'

15 november 2022, 09:30   Bijgewerkt: 15 november 2022, 09:41

FC Barcelona gaat de periode van het WK en de daaropvolgende transfermarkt gebruiken om de selectie te versterken. De Catalaanse grootmacht wil een rechtsachter toevoegen aan de huidige selectie, omdat over de invulling van die positie geen tevredenheid is.

Dat schrijft El Mundo Deportivo althans. Het heeft 'de hoogste prioriteit', weet de ochtendkrant, omdat na het vertrek van Dani Alves men niet tevreden is over de rechtsbackpositite. Hector Bellerin tekende slechts voor één jaar en voldoet dus nog niet volledig. Sergi Roberto wordt meer gezien als een middenvelder en Ronald Araújo en Jules Kounde willen liever als centrale verdediger spelen. Mede daardoor werd linkspoot Alejandro Balde er ook een aantal keer geposteerd.

De club zoekt een speler met ervaring, omdat er met Pedri, Gavi, Balde, Araújo en Eric Garcia al veel jonge spelers in de potentiële basiself staan. De club hoopt op een speler van minimaal 25 jaar en heeft onder meer César Azpilicueta, Juan Foyth en Diogo Dalot op de lijstjes staan voor de positie van rechtsachter. Laatstgenoemde heeft zelfs een aflopend contract, al kan die door Manchester United wel eenzijdig worden verlengd.

Dagblad SPORT weet dat Sergino Dest in elk geval niet in beeld is om die positie in te vullen. De verdediger komt niet voor in de plannen van Xavi. Ook als zijn verhuurbeurt niet omgezet wordt in een potentiële koopdeal, krijgt hij geen nieuwe kans. Aan de linkerkant ging het over een vertrek van Jordi Alba, die net als Gerard Piqué behoorlijk duur is. "Ik zit hier bijna achttien jaar en mijn intentie is om hier op te houden", benadrukte hij.

Lees ook: 'United trekt monsterbedrag uit voor 'onwaarschijnlijke' transfer Frenkie'

Ondanks de twijfels over de links- en rechtsback kent FC Barcelona verdedigend wel een ijzersterk seizoen. Van alle grote competities in Europa is de ploeg het team met de minste tegendoelpunten: slechts vijf in veertien duels tot dusver en ook nog eens met elf clean sheets. Als dat gemiddelde wordt doorgetrokken, dan wordt het record van Paco Liaño (Deportivo 1993-94) en Jan Oblak (Atlético 2015-16) gebroken met slechts achttien tegengoals in een heel seizoen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen